Paraolimpijci na mitingu u Varaždinu

sport
Piše: sport 793 pregleda Dodaj komentar

paraolimpijciNakon uspješnog nastupa u italijanskom Grosetu, gdje je crnogorski atletičar sa oštećenjem vida Miloš Ranitović uspio da u skoku uvis ostvari A normu za Svjetsko prvenstvo u Lionu, paraolimpijsku atletsku reprezentaciju Crne Gore narednog vikenda očekuje sankcionisani miting u Varaždinu (Hrvatska), koji je ujedno i posljednja šansa da se još neko od naših predstavnika domogne planetarnog šampionata.

 

Pored Ranitovića, koji će u Varaždinu juriti A normu (već ima ostvarenu B normu) u skoku udalj, očekuje se da se A norme domogne i Marijana Goranović, koja je takođe nosilac B norme u bacanju kugle ostvarene na Paraolimpijskim igrama u Londonu u kategoriji F40 (osobe niskog rasta). U Hrvatskoj će nastupiti i iskusni Veselin Vuković, kategorija F13 (osobe ostećenog vida) u skoku udalj i skoku uvis, najmlađi član reprezentacije sedamnaestogodišnji Mirnes Ramović u bacanju kugle (kategorija F11, osobe bez vida) i po prvi put Radmilo Baranin, kategorija F54 (osobe sa paraplegijom) u bacanju kugle i trkama na 100 i 200 metara u kolicima.

 

– Očekujem bolje rezultate, nego u Italiji gdje su svi bili ispod svog nivoa, osim Ranitovića u skoku uvis. Posebno očekujem dobar nastup Ranitovića u skoku udalj, sa kojim će u Hrvatskoj biti i njegov trener Goran Obradović iz Novog Sada, sa kojim je završni dio priprema realizovao u Portugalu. Od Marijane Goranović u bacanju kugle očekujem lični rekord, potvrdu B norme, a možda i napad na 7 metara, koliko iznosi A norma za Lion – kazao je selektor Igor Tomić.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar