Pajković: Odbojkašice napredovale, odbojkaši nisu ispunili očekivanja

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 640 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska odbojka će morati da sačeka novu priliku da vidi neku selekciju na velikom takmičenju. Obje selekcije (muška i ženska) su ponovo zastale u drugoj rundi kvalifikacija…

“Moramo imati u vidu da plasman na Evropsko prvenstvo obezbjeđuje 16 reprezentacija u obje konkurencije, što praktično znači kao osmina finala. Očigledno je da još nijesmo dostigli taj nivo kvaliteta da bismo obezbijedili takav plasman”, kaže na početku razgovora za „Vijesti“ Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, komentarišući rezultate reprezentativnih selekcija u posljednjim kvalifikacijama za EP.

– Moramo biti realni i shvatiti koliko tu ima još dosta da se radi, dodao je Pajković.

Seniori su zauzeli treće mjesto u grupi sa Njemačkom, Španijom i Švajcarskom upisali po tri pobjede (dvije protiv Švajcarske i jednu protiv Španije) i poraza (dva od Njemačke, jedan od Španije), što je bilo nedovoljno za barem drugo mjesto koje je vodilo u baraž.

“Za seniore smo zacrtali cilj da kroz baraž probamo da obezbijedimo nastup na Evropskom prvenstvu, što nijesmo uspjeli. Cilj, dakle, nije ispunjen. Muška reprezentacija je odigrala na slabijem nivou oba turnira u odnosu na ono što smo očekivali i prikazivali u proteklom periodu, u dva izdanja Svjetske lige”, ističe Pajković.

Prvi čovjek OSCG je zadovoljniji nastupom seniorki, koje, takođe nijesu prošle bolje od trećeg mjesta u grupi, ali su prvi put u drugoj rundi kvalifikacija zabilježile dvije pobjede.

“Što se seniorki tiče, mislim da se vidi da smo napravili napredak, u smislu pobjeda  i na kraju krajeva igrama koje smo prikazali. Da smo dobili Švajcarsku u Sofiji, možda smo mogli doći u priliku da igramo baraž”, istakao je Pajković.

O sudbini oba selektora nakon što budu dostavili izvještaje

Selektori muškaraca i dama, Slobodan Boškan i Dragan Nešić su pod ugovorom do januara, odnosno avgusta (tako je barem saopšteno iz OSCG).

S obzirom na to da su prve naredne akcije reprezentacija u maju iduće godine, kvalifikacije za svjetska prvenstva, Boškanu će za nastavak rada trebati novi ugovor, dok Nešića ugovor veže barem i za sljedeću akciju. Ugovori, međutim, nijesu garancija za Boškana i Nešića, niti je Pajković želio da se izjašnjava da li će Boškan i Nešić i dalje voditi naše reprezentativne selekcije, ili, pak, neće…

“Od oba selektora ćemo dobiti izvještaje o nastupima u kvalifikacijama, jer su selektori nosioci projekata. Predsjedništvo će analizirati izvještaje i shodno tome se opredijeliti i odlučiti šta treba dalje raditi. Mislim da je normalan slijed poteza”, zaključio je Pajković.

KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar