Ovo je spisak vaterpolista za Olimpijske igre!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 324 pregleda Dodaj komentar

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju.

Zbog problema sa povredama u Tokio neće ići Dejan Lazović i Đuro Radović.

“Odabrali smo 13 igrača koji treba da nas predstavljaju na Olimpijskim igrama. Svakakako, svaka odluka je teška, a ovog puta smo imali problema na nekim pozicijama sa povredana, prije svega sa Dejom Lazovićem koji je prvi golman reprezentacije bio ove četiri godine i koji nas je vodio na ovom putu za Tokio. I sigurno njemu je najteže. Nama je svima žao što on ne može da bude u konkurenciji za ove Olimpijske igre. Takođe, sa Đurom Radovićem, igračem koji je četiri godine bio okosnica ove ekipe, a opet sa druge strane bilo je još nekoliko momaka koji su bili u konkurenciji, koji sigurno zaslužuju mjesto u ovoj ekipi. Nadamo se da smo izabrali 13 najboljih i da ćemo imati šta da pokažemo na Olimpijskim igrama”, kazao je Gojković.

Na spisku su: Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović.

Rival na startu Igara je Australija 25. jula, zatim slijede okršaji sa Španijom, Hrvatskom, Kazahstanom i Srbijom. Četiri prvoplasirane ekipe plasiraće se u četvrtfinale.

Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 8. avgusta.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar