OSCG uručio priznanja najboljima

Priznanja će naknadno biti uručena Blažu Miliću, Marku Bojiću i Nikoleti Perović, koji zbog klupskih obaveza nisu bili u mogućnosti da prisustvuju dodjeli

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 548 pregleda Dodaj komentar
FOTO: Dragan Mijatović (Pobjeda)

U prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore uručena su priznanja najboljim i najperspektivnijim odbojkašima i odbojkašicama, kao i najboljim trenerima u domaćem prvenstvu za 2022. godinu.

Shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, odbojkaški klubovi, trenerska organizacija i Upravni odbor OSCG izabrali su najbolje u ovoj godini.

Priznanja najboljima uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

“Godina u kojoj smo ostvarili dva plasmana na Evropsko prvenstvo, seniori treći put zaredom i mlađi seniori (U22) prvi put i plasman među osam reprezentacija.

 

Zahvaljujući našim partnerima iz Jugopetrola poslije dvije godine pauze prouzrokovane Covid pandemijom, krenula je i “EKO mini odbojka”, projekat koji ove godine okuplja preko 800 djece uzrasta od 9 do 12 godina.

 

EPCG Superliga za odbojkaše i odbojkašice nikad neizvjesnija i kvalitetnija, dala je i ovogodišnje najbolje i najperspektivnije kojima čestitam na izboru, na ostvarenim rezultatima sa željom da to potvrde i u predstojećim reprezentativnim i klupskim nastupima”, kazao je Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

https://www.youtube.com/watch?v=bda2vZZ2qcw&ab_channel=VolleyballMontenegro

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu izabran je Blažo Milić (Budva/Makabi, Izrael), za najboljeg u inostranstvu Marko Bojić (Al Nasr, Saudijska Arabija), najperspektivniji je Rastko Milenković (Budva), dok je najbolji trener u domaćem prvenstvu Miloš Marković (Budva).

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2022. godinu izabrana je Teodora Čavić (Galeb Liko Soho Group), najbolja odbojkašica u inostranstvu je Nikoleta Perović (Konsolini, Italija) najperspektivnija je Lara Jovović (Morača), a najbolji trener u domaćem prvenstvu za odbojkašice je Petar Koković (Galeb Liko Soho Group).

Priznanja će naknadno biti uručena Blažu Miliću, Marku Bojiću i Nikoleti Perović, koji zbog klupskih obaveza nisu bili u mogućnosti da prisustvuju dodjeli.

Rastko Milenković je izabran za najperspektivnijeg odbojkaša Crne Gore za 2022. godinu.

FOTO: Dragan Mijatović (Pobjeda)

“Htio bih da se zahvalim Odbojkaškom savezu i svima koji su glasali za mene i nadam se da ću ispuniti očekivanja”, kazao je Milenković.

Dupla kruna na domaćoj sceni, donijela je priznanje za najboljeg trenera Milošu Markoviću, strategu Budve.

FOTO: Dragan Mijatović (Pobjeda)

“Zadovoljstvo je biti priznat od onih sa kojima sarađuješ. Iskoristio bih priliku da se zahvalim sportskim klubovima, trenerskoj organizaciji i Odbojkaškom savezu, naravno, zahvalio bih se i matičnom klubu, igračima i kolegama u stručnom štabu. Moje priznanje danas je proizvod našeg zajedničkog rada i dobrih rezultata koje smo postigli u godini za nama. Naravno čestitao bih i svim ostalim dobitnicima ovogodišnjih priznanja”, kazao je Marković.

Priznanje za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu dobila je Teodora Čavić, koja je sa Galebom osvojila duplu krunu u sezoni 2021/2022.

“Velika je čast dobiti ovu nagradu, nije malo prizanje. Željela bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene, ovo je samo podstrek za dalje”, kazala je Čavić.

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Lara Jovović, odbojkašica Morače.

“Ova nagrada mi mnogo znači za dalji trud i rad. Zahvalila bih se prvo saigračicama i trenerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, a onda i Odbojkaškom savezu i svima koji su glasali za mene”, kazala je Jovović.

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice u 2022. izabran je Petar Koković, trener Galeb Liko Soho Group-a. Koković je sa ekipom Galeba osvajač duple krune u sezoni 2021/2022.

“Zaista mi je velika čast što sam kao najmlađi trener uzeo ovo priznanje. Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene, Odbojkaškom savezu, mom “Galebu” i najviše mojim djevojkama bez kojih ova nagrada ne bi došla u moje ruke. Takođe, ovo je jedan ogroman motiv za moj dalji rad”, kazao je Koković.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar