One je od danas – Olimpijska mreža Crne Gore

Ognjen
Piše: Ognjen 441 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Zbog činjenice da je zajedništvo suštinska životna i sportska vrijednost, kao i da predstavlja temelj pobjede, Crnogorski olimpijski komitet danas je potpisivanjem Ugovora o sponzorstvu udružio snage sa prvim mobilnim operatorom u Crnoj Gori. Time će kompanija One, kao dio mađarske infokomunikacione grupe 4iG Plc, od danas biti zvanična mreža olimpijskog tima Crne Gore, sve do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović istakao je da je kao regionalni lider u telekomunikacijama, nakon promjene imena i ribrendinga, ova kompanija pokazala razumijevanje za sport. On je dodao da će kroz ovo partnerstvo biti unaprijeđene pripreme sportista pod okriljem Međunarodnog i Evropskog olimpijskog komiteta, ali i da će zajedničkim snagama raditi na promociji olimpizma i vrijednosti koje on baštini.

COK
foto: COK

“Logo kompanije ONE, broj jedan, najinspirativniji je broj u svijetu sporta, a danas taj jedan, postaje član našeg tima!”, zaključio je Simonović u svom obraćanju.

Izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović istakao je da ih sa COK-om povezuju zajedničke vrijednosti.

“To je podrška onome što je važno za Crnu Goru i njene građane, razvoju sporta u duhu olimpijskih vrijednosti – uvažavanja drugih, prijateljstva i zajedništva”, kazao je Mitrović.

COK
foto: COK

On je takođe naglasio da ovaj početak kompaniju na čijem je čelu obavezuje na ostvarenje dva cilja. “Prvi je da omogućimo besprekornu mrežu koja će naše Olimpijce povezati sa svojim najdražima, ali i sa svima nama koji ćemo kao jedan stajati uz njih sve do Pariza. Drugi je ostvarenje naše želje da probudimo ljubav prema sportu kroz različite društveno odgovorne aktivnosti koje ćemo realizovati zajedničkim snagama “, rekao je Mitrović.

COK
foto: COK

Crnogorska olimpijka Marija Vuković kazala je da je raduje što je kompanija One prepoznala misiju koju širi Crnogorski Olimpijski komitet, i što će u narednom periodu zajedno promovisati sport i olimpizam u Crnoj Gori.

“Osim što sam vjerna korisnica One mreže, One i ja smo pioniri u svojim oblastima– oni su prva mobilna mreža u Crnoj Gori, a ja sam Crnoj Gori donijela prvo olimpijsko finale u atletici! Uvjerena sam da će nas ovo partnerstvo još više osnažiti da zajedno dostižemo nove visine, nove rekorde i rezultate za ponos!”, istakla je Vuković.

COK
foto: COK

Nada crnogorskog boksa Bojana Gojković istakla je zahvalnost COK-u koji, kako je rekla, uvijek prepozna kako sportske nade, tako i prave partnere. Ona je istakla da poput Marije i kompanije One, nakon osvojenog srebra, sada teži broju jedan, ali i nadu da će ostvariti svoj san i Crnu Goru predstavljati hrabro i ponosno na Olimpijskim igrama.

Saradnju koja danas otpočinje svoj put, COK i One posvetiće brojnim društveno odgovornim projektima. U tom kontekstu, oni su naglasili da je danas, u vremenu kada djeca provode veliki dio slobodnog vremena u pasivnoj zabavi, više nego ikada ranije važna popularizacija sporta. O činjenici da put uspješnih sportista počinje u ranom uzrastu, svjedoče olimpijci, ali i juniori i juniorke crnogorskog sporta.

“Voljela bih da sport bude omogućen djeci I mladima. On gradi volju i karakter, uči fer-play-u, pozitivno utiče na samopouzdanje. Mi ćemo sve do Olimpijade uz One biti tu za njih, u namjeri da popularizujemo sport!”, kazala je Milena Jovanović.

“Sport je moj život. A svoj djeci želim da sport bude makar dio njihovog života. Da bude više zastupljen u školama, da uživamo u toj igri, da na terenu učimo da pobjeđujemo i da gubimo, da poštujemo protivnike. Voljeli bismo da svaka škola u Crnoj Gori opet ima kros. Vjerujem da ćemo do Igara sa timom iz kompanije One upravo raditi na tome”, riječi su Petra Liješevića.

Širenje ideje da sport pripada djeci, zajedništva koje je važno da naši sportisti stignu do vrhunskih rezultata i poruka da je One prijatelj na koga crnogorski sport može da računa, kako je istaknuto, utkane su u temelje ovog partnerstva. Od danas – One je olimpijska mreža Crne Gore!

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar