„Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala”

Redakcija
Piše: Redakcija 446 pregleda Dodaj komentar

igor vusurovicU okviru projekta „Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala”, u prethodna dva dana u sali OŠ „Radojica Perović” održan je odbojkaški turnir za djevojčice pod nazivom „Olimpijske nade”.

 

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Vuk Karadžić”, koja je u finalu bila bolja od domaćina turnira, OŠ „Radojica Perović” sa 2:0 (25:21, 25:18). Na ovom tunriru, pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), a u organizaciji Centra za istraživanje i razvoj sporta Crne Gore (CIRS) i Centra za borbu protiv gojaznosti Crne Gore (CEPROG), nastupile su četiri ekipe. Osim finalista igrale su i ekipe osnovnih škola „Božidar Vuković Podgoričanin” i „Milorad-Musa Burzan”.

Pehare i prizananja najboljima je uručio legendarni crnogorski odbojkaš, olimpijski pobjednik Igor Vušurović.

 

“Zahvaljujem se učesnicima i divnoj školi koja je dugi niz godina njegovala slične manifestacije.. Ovo je projekat koji podržava i finansira COK, a posebno smo ponosni što projekat ima podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovakve projekte planiramo i u budućnosti”, kazao je Dušan Simonović, predsjednik COK-a.

 

Treće mjesto na turniru zauzela ja OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin” koja je sa 2:0 (25:23, 25:23), savladala OŠ „Milorad-Musa Burzan”.

 

Organizatori su se zahvalili zaposlenima u OŠ „Radojica Perović” i direktorici Mirjani Bošković na sjajnoj oraganizaciji turnira.

 

U okviru projekta „Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala” do sada su održane brojne tribine na kojima su učestvovali poznati crnogorski sportisti i sportski radnici, Petar Porobić, Vlado Šćepanović, Luka Đorđević, Marko Bakić, Milivoj Dukić, Miloš Šćepanović, Bojana Popović, Milena Knežević, Klodin Mendi…

 

Izvor: Vijesti

KLJUČNE RIJEČI: , , , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar