Okupili se „lavovi”

Rukometaši Crne Gore od danas do nedjelje treniraće u Podgorici, u četvrtak u 17 časova prijateljski meč sa Rumunijom u dvorani hotela „Voco”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 311 pregleda Dodaj komentar
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Tačno pola godine otkada su porazom od Bosne i Hercegovine u „Morači” stavili tačku na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, rukometaši Crne Gore su odradili prvi trening u gotovo najjačem sastavu.

Selektor Vlado Šola u dvorani hotela „Voco” mogao je da računa na 18 od 22 igrača sa spiska, jer su Stevan Vujović i Miodrag Ćorsović otpali zbog povreda, a Vuk Lazović i Nikola Matović nisu mogli da doputuju na vrijeme iz Bjelorusije, odnosno Švedske.

„Dug je period od našeg posljednjeg susreta, svi smo se uželjeli da budemo zajedno i bavimo se rukometom. Imali smo sastanak, ekipa je motivisana i jedva čekamo da zazviždim da krenemo”, rekao je Šola novinarima pred prvi trening tokom EHF sedmice, posljednjoj pred kraj decembra i početak priprema za Evropsko prvenstvo.

Legendarni golman hrvatske reprezentacije nije dobro počeo odiseju na klupi Crne Gore, jer je dva puta izgubio od Slovenije, jednom od BiH, a pobijedio je samo Kosovo. Sada želi da neke stvari promijeni, a šansu da to isproba imaće u četvrtak od 17 časova, na prijateljskom meču sa Rumunijom.

„U ovom ciklusu je primarno da vježbamo 5-1 odbranu, da uvedemo nove akcije i vidimo neke igrače koje nismo do sada. Analizirali smo sve utakmice i došli do zaključka da moramo da personalizujemo akcije, da neće svi igrati sve, već ćemo ih graditi po određenim sposobnostima igrača. Za Kaluđerovića i Božovića ćemo praviti akcije 1 na 1, da iskoristimo njihovu brzinu, za Branka šut, Čepića dva na dva, kako bismo dobili na lakoći igranja. Sve suprotno je patnja, ako uvedemo nekog igrača u situaciju koju ne može da izvede”.

Olakšavajuća okolnost je što se vratio Nemanja Grbović. Trebalo je da u timu bude i Stevan Vujović, kojeg takođe nije bilo od Svjetskog prvenstva, ali se povrijedio.

„Grba nije bio tu zbog povrede, njegov povratak je veliki dobitak za ekipu. Niko nije otpisan, zvao sam i Stevana Vujovića, koji je nažalost povrijeđen. Igra jako dobro u Rumuniji, bitno je što se danas pojavio na okupljanju. Bio je zadovoljan, to je fer odnos prema nama, posebno prema meni, jer ga u prvom naletu nisam zvao. Pokazao je da ima želju da igra za reprezentaciju, što izuzetno cijenim. Ako takav stav budemo imali svi, možemo da ostvarimo napredak u igri”, istakao je Šola.

Vlado Šola, Rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Stefan Ivanović/RSCG

U odnosu na prve Šoline mečeve, reprezentativci su zadovoljniji, jer igraju bolje i više u klubovima.

„Sigurno je to dobra stvar, ali bih volio da igraju u još boljim klubovima, jer bi to donijelo kvalitet više. Imamo dosta mladih igrača koji su prošle godine sjedjeli na klupi, ove igraju. Čepić više nije u Bundesligi, ali je u Švajcarskoj, u klubu koji igra Evropsku ligu i ima kvalitetan razvojan put. Pratio sam njegove utakmice, igra dobro i dosta, to daje optimizam”.

Nema Boža Anđelića, koji je još bez kluba. Čim to riješi, vratiće se, uvjerava selektor.

„Sa Božom sam obavio razgovor prije skoro mjesec. Rekao sam mu kad nađe klub da je opet tu, na spisku. Ne mogu da pozovem nekoga ko nema klub, to mora da bude princip”, zaključio je Šola.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar