Ode i ovaj voz – Crna Gora ostala bez bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju

Ognjen
Piše: Ognjen 321 pregleda Dodaj komentar

Crna Gora ponovo nije uspjela da osvoji bronzu na Olimpijskim igrama, pošto je poražena od Italije 12:10 (2:1, 3:3, 4:3, 3:3)!

Treći put zaredom naši su poraženi u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama. Previše šansi smo propustili protiv Italije i previše lakih golova smo primili.

Nešto slično kao protiv Hrvatske, očajno smo ušli u meč. Italijani su sa dva brza gola poveli 2:0. Jurili smo rezultat do samog kraja. Činilo se da nam je bilo potrebno da povedemo i da bi onda osvojili i tu medalju.

Međutim, kada god bi naš tim iznednačio, odmah bi Italija ponovo povela. Mlađan Janović je sjajno pogađao, prvo je bilo 2:2, pa 3:3, 4:4, 5:5…

Ipak, falilo je samo malo sreće i jedna dobra odbrana da preokrenemo. Italijani su bili sigurniji, stekli su dva gola u trećoj četvrtini i tu prednost su čuvali.

Na startu četvrte Darko Brguljan je smanjio na 8:9, a onda je Radić primio nevjerovatan gol sa distance, da bi Italija nešto kasnije pobjegla na 11:8.

Tada smo imali peterac i napad sa igračem više, ali smo bili neprecizni. Koliko bi nam značilo da smo makar peterac dali vidjelo se u finišu, jer smo uspjeli da smanjimo na 11:10.

Bilo je dovoljno vremena da nakon napada Italije organizujemo još jedan i izborimo peterce. Međutim, opet je Radić primio gol sa distance, pa smo i definitivno ostali bez medalje.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Mlađan Janović sa tri gola, Darko Brguljan i Aleksandar Ivović postigli su po dva, a po gol Filip Klikovac, Saša Mišić i Aleksandar Radović. Italijane je predvodio Prešuti sa četiri gola.

Crna Gora – Italija 10:12 (1:2, 3:3, 3:4, 3:3)

Rio de Žaneiro – Olimpijski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 12 (8), Italija 11 (6). Peterci: Crna Gora 1 (-).

Crna Gora: Radić (jedna odbrana), Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 1, Janović 3, Čučković, Ivović 2, Mišić 1, Klikovac 1, Jokić, Šćepanović (dvije odbrane).

Italija: Tempesti (devet odbrana), Di Fulvio, Đito, Filjoli 1, Fondeli, Veloto, Nora 1, Galo 3, K. Prešuti 4, Bodega, Ajkardi 1, N. Prešuti 2, Del Lungo.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar