Ode i ovaj voz – Crna Gora ostala bez bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju

Ognjen
Piše: Ognjen 851 pregleda Dodaj komentar

Crna Gora ponovo nije uspjela da osvoji bronzu na Olimpijskim igrama, pošto je poražena od Italije 12:10 (2:1, 3:3, 4:3, 3:3)!

Treći put zaredom naši su poraženi u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama. Previše šansi smo propustili protiv Italije i previše lakih golova smo primili.

Nešto slično kao protiv Hrvatske, očajno smo ušli u meč. Italijani su sa dva brza gola poveli 2:0. Jurili smo rezultat do samog kraja. Činilo se da nam je bilo potrebno da povedemo i da bi onda osvojili i tu medalju.

Međutim, kada god bi naš tim iznednačio, odmah bi Italija ponovo povela. Mlađan Janović je sjajno pogađao, prvo je bilo 2:2, pa 3:3, 4:4, 5:5…

Ipak, falilo je samo malo sreće i jedna dobra odbrana da preokrenemo. Italijani su bili sigurniji, stekli su dva gola u trećoj četvrtini i tu prednost su čuvali.

Na startu četvrte Darko Brguljan je smanjio na 8:9, a onda je Radić primio nevjerovatan gol sa distance, da bi Italija nešto kasnije pobjegla na 11:8.

Tada smo imali peterac i napad sa igračem više, ali smo bili neprecizni. Koliko bi nam značilo da smo makar peterac dali vidjelo se u finišu, jer smo uspjeli da smanjimo na 11:10.

Bilo je dovoljno vremena da nakon napada Italije organizujemo još jedan i izborimo peterce. Međutim, opet je Radić primio gol sa distance, pa smo i definitivno ostali bez medalje.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Mlađan Janović sa tri gola, Darko Brguljan i Aleksandar Ivović postigli su po dva, a po gol Filip Klikovac, Saša Mišić i Aleksandar Radović. Italijane je predvodio Prešuti sa četiri gola.

Crna Gora – Italija 10:12 (1:2, 3:3, 3:4, 3:3)

Rio de Žaneiro – Olimpijski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 12 (8), Italija 11 (6). Peterci: Crna Gora 1 (-).

Crna Gora: Radić (jedna odbrana), Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 1, Janović 3, Čučković, Ivović 2, Mišić 1, Klikovac 1, Jokić, Šćepanović (dvije odbrane).

Italija: Tempesti (devet odbrana), Di Fulvio, Đito, Filjoli 1, Fondeli, Veloto, Nora 1, Galo 3, K. Prešuti 4, Bodega, Ajkardi 1, N. Prešuti 2, Del Lungo.

 

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar