Odbojkaški spektakl u Veroni na otvorenom

Počelo je Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Redakcija
Piše: Redakcija 405 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIORENZO GALBIATI

Italija je na pravi način započela kampanju na EuroVoleju 2023 na domaćem terenu, pobjedom nad Rumunijom rezultatom 3:0 u prvom meču grupe B, pod otvorenim nebom, u rimskom amfiteatru poznatijem kao Arena u Veroni. Dobar start za Italiju, branitelje titule na Evropskom prvenstvu 2023, domaćina otvaranja Evropskog prvenstva, sa vrhunskim odbojkom vraćenom na ovo veliko mjesto posle 35 godina.

Paola Egonu, Foto: FIORENZO GALBIATI

Selektor domaćih Davide Macanti je odlučio da ne pošalje na teren prvu zvijezdu Paolu Egonu. Kapitenka Miriam Sila je odvela Azure ka dobrom startu u prvom setu, zajedno sa srednjom blokerkom Anom Danesi i korektorkom Ekaterinom Antropovom. Kapitenka je zapečatila poslednji poen prvog seta, za italijansku pobjedu od 25:19. U drugom setu je Rumunija pružila otpor sve do rezultata 5:5, a zatim je italijanski tim ponovo podigao nivo igre, pokazavši svoj talenat i prisilio rumunskog trenera da zatraži tajm-aut pri rezultatu 13:7, nakon servisa Antropove. Italijanke su održavale prednost tokom cijelog drugog seta, uz nekoliko uspona i padova za Italiju i sa nekoliko dobrih poteza Rumunije, ali sa Alice Degradi koja je stupila na teren sa klupe i zaključila drugi set snažnim udarcem dijagonalom za osvajanje seta ponovo sa 25:19.

Foto: FIORENZO GALBIATI

U trećem setu je Rumunija povela sa 2:0 i meč je ostao izjednačen sve do rezultata 10:10, ali nakon nekoliko dobrih poteza italijanskih napadača, Italija je napravila odlučujući preokret i povela 19:13, da bi završila treći set rezultatom 25:15 uz konačni poen Ekaterine Antropove koji je donio pobjedu Italiji. Tokom cijelog meča, Italija je kontrolisala igru, suzbijajući napade i servise Rumunije, podizajući nivo igre u pravim trenucima setova i zasluženo odnijela pobjedu.

Foto: FIORENZO GALBIATI

Kao najbolji akter izdvojila se upravo Antropova sa 13 poena. Iz napada je osvojila 11, uz odlične procente – 58 odsto uspješnosti, imala je i po jedan blok i as. Degradi je pratila sa 11. Kod Rumunki je jedina dvocifrena bila Adelina Budaji-Ungureanu sa 12 poena.

Foto: FIORENZO GALBIATI

Naredni meč Italija igra u petak protiv Švajcarske od 21 čas, a Rumunija se dan ranije u istom terminu sastaje sa Hrvatskom.

Bila je to sjajna noć u Areni di Verona, sa gotovo 9000 oduševljenih navijača, fantastičnim odbojkaškim nadmetanjem koje je označilo početak EuroVolley 2023.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar