Odbojkašice u Izrael po vizu

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 816 pregleda Dodaj komentar

odbojkasice-izreal-vizu-slika-281474Najbolje crnogorske odbojkašice vizu za treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Italiji tražiće u Izraelu, saopšteno je danas iz Evropske odbojkaške konfederacije.

 

Pošto se nijedna zemlja nije prijavila za organizaciju drugog kola kvalifikacija, CEV je bio primoran da žrijebom odredi domaćina, pa je izbor pao na Izrael, koji će biti domaćin od 2. do 6. oktobra. Izrael ima rok do 19. jula da saopšti ime grada gdje će se igrati turnir.

Osim Izraela i Crne Gore, za jedno od prva tri mjesta koja vode u treću rundu kvalifikacija boriće se i Švajcarska, Grčka, Mađarska i Letonija.

 

Izabranice Vladimira Rackovića (oslabljene neigranjem Tanje Bokan, Ksenije Ivanović, Evgenije Milivojević, Marije Sandić) prvi put od obnavljanja državne nezavisnosti prošle su prvu rundu kvalifikacija, pošto su na turniru u Igalu zauzele drugo mjesto sa dvije pobjede, protiv Bosne i Hercegovine i Makedonije (više nego u svim prethodnim kvalifikacijama ukupno), a iza Hrvatske, koja je izborila direktnu vizu za treće kolo.

 

Žrijebom je, takođe, odlučeno da Holandija bude domaćin turnira drugog kola kvalifikacija za SP u Poljskoj. Osim domaćina, za prva tri mjesta koja vode u treću rundu boriće se Bjelorusija, Izrael, Rumunija, Švedska i Ukrajina, koja je bila rival Crne Gore na kvalifikacionom turniru u Skoplju (slavila sa 3:1), gdje je prvoplasirana Makedonija izborila direktnu vizu za treće kolo.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar