Odbojkašice spremne za početak Srebrne lige

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 341 pregleda Dodaj komentar

Ženska seniorska odbojkaška rerpezentacija, nakon uspješno završenih priprema i generalne probe sa selekcijom Bosne i Hercegovine, otputovaće u četvrtak, 25. maja na Farska Ostrva, gdje će započeti takmičenje u grupi B CEV Srebrne lige.

Nakon tri sedmice priprema u Herceg Novom sve je spremno za glavni izazov crnogorskih seniorki u 2023. godini. Naš tim na startu očekuje putovanje na gotovo tri hiljade kilometara udaljena Farska Ostrva, koja će biti domaćin prvog meča grupe B CEV Srebrne lige.

„Mogu da kažem da je ekipa dosta napredovala od početka priprema pa do sada. Imali smo dosta prijateljskih utakmica protiv kvalitetnih ekipa i iz utakmice u utakmicu smo pokazivale sve bolju igru, što me zaista raduje. U četvrtak putujemo na Farska Ostrva gdje igramo prvi meč u grupnoj fazi. U toj utakmici smo favoriti i očekujem pobjedu u tom meču. Nakon toga nam slijedi gostovanje Portugalu, koji je favorit naše grupe, ali daćemo sve od sebe da iz te, ali iz svake utakmice izađemo kao pobjednice“, kazala je kapitenka, Melisa Cenović.

Selekcija je pripreme privela kraju u punom sastavu i spremna je za veliki izazov, koji će biti glavna provjera pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

„Na kraju priprema u Herceg Novom možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni. Sve igračice su na broju i hvala Bogu prošle smo bez ikakvih povreda, za razliku od prošle godine. U četvrtak krećemo za Farska Ostrva na kojima ćemo imati uvertiru za takmičenje u kom se nadamo najboljem rezultatu. Imale smo priliku da se uigramo na četiri prijateljske utakmice i možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni, da sve polako dolazi na svoje i nadamo se plasmanu na završni turnir“, istakla je srednja blokerka Saška Đurović.

Nakon meča na Farskim Ostrvima, koji je zakazan za 27. maja, sa početkom u 19 sati po našem vremenu, Crna Gora će četiri dana kasnije igrati u Portugalu, sa finalistom prošlogodišnjeg izdanja CEV Srebrne lige. U junu, naš ženski nacionalni tim očekuje meč sa Gruzijom u Podgorici, potom gostovanje istom rivalu i utakmice sa Portugalom i Farskim Ostrvima u Herceg Novom. U grupi A takmičiće se selekcije Austrije, Letonije, Estonije i Sjeverne Makedonije. Po dvije najboljeplasirane rerpezentacije iz obje grupe obezbijediće polufinale takmičenja.

Selektor Milorad Krunić odabrao je 13 igračica koje će konkurisati za mečeve na Farskim Ostrvima i u Portugalu. Na spisku su:

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Tent, Srbija)

Tijana Tvrdišić (Herceg Novi)

PRIMAČI SERVISA:

Nevena Vukčević (Partizan Efbet, Srbija)

Simona Petranović (Ub, Srbija)

Marija Tuševljak (Herceg Novi)

Danijela Džaković (Asitek, Italija)

KOREKTORI:

Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija)

Majda Čakar (Akademija)

SREDNJI BLOKERI:

Saška Đurović (San Rafael, Francuska)

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Bordo, Francuska)

LIBERA:

Melisa Cenović (Herceg Novi)

Lana Labović (Herceg Novi)

Selektoru Kruniću u radu će pomagati treneri Vladan Šaraba i Lazar Ilinčić, terapeut Aleksandar Stanišić, dok je timski statističar Đorđe Nahod.

RASPORED UTAKMICA CRNE GORE U GRUPNOJ FAZI:

Subota, 27. maj:

Farska Ostrva – CRNA GORA (19h)

Srijeda, 31. maj:

Portugal – CRNA GORA (16h)

Subota, 03. jun – Verde Complex, Podgorica

CRNA GORA – Gruzija (20h)

Subota, 10. jun:

Gruzija – CRNA GORA (15h)

Srijeda, 14. jun – SC “Igalo”, Herceg Novi:

CRNA GORA – Portugal (20h)

Petak, 16. jun – SC “Igalo”, Herceg Novi:

CRNA GORA – Farska Ostrva (20h)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar