Odbojkašice sanjaju prvi plasman na EP

Redakcija
Piše: Redakcija 202 pregleda Dodaj komentar

Motore je upalila i ženska seniorska reprezentacija – ekipa predvođena novim selektorom Miloradom Krunićem, te kapitenkom Tanjom Bokan, koja se vraća u nacionalni tim, okupila se danas u Podgorici i krenula za Pljevlja gdje će boraviti na pripremama uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a uz pomoć Opštine Pljevlja, potom u tom gradu i odigrati kvalifikacione utakmice. Cilj je jasan – pokušaj da se ispiše istorija, da se ženska reprezentacija prvi put nađe na najvećoj evropskoj smotri.

Atmosfera i voljni momenat na okupljanju ulivaju optimizam, nekako svi vjeruju – počev od bosanskohercegovačkog stručnjaka na kormilu selekcije, pa do igračica – da bi ovo mogla da bude godina kada se snovi ostvaruju…

“Danas se okupljamo u Podgorici, a od sjutra kreće akcija u kojoj ćemo pokušati da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. U početku će nas biti 18, a narednog ponedjeljka priključiće nam se Nikoleta Perović, koja ostaje u treningu u Baru, ali zbog privatnih obaveza nije mogla biti prvu sedmicu sa nama. Nadam se da ćemo napraviti dobru atmosferu, dobru radnu grupu, da nećemo imati puno trzavica i problema. Što se tiče mene, novi sam u svemu tome i prvi put sam danas ovdje, ali potrudiću se maksimalno da dam svoj pečat tom nekom radu i da iz te grupe izvučem ono najbolje, a dobar rezultat bi bio plasman na Evropsko prvenstvo, da to proslavimo. Samim tim da to digne na neki način i Savez, i igračice, i mene kao selektora, i cijeli stručni štab. Svi bismo dobili jedan ogromni pečat vrijednosti koji bi digao crnogorsku odbojku na veći nivo. Mi smo tu da damo sve od sebe da se tih šest sedmica dobro spremimo, očekuju nas i dvije  prijateljske utakmice koje smo do sada sigurno dogovorili, a to je sa Bosnom i Hercegovinom 12. i 13. avgusta. Pokušaćemo da organizujemojoš  jedan do dva meča, ali na nama je da dobro radimo, da napravimo dobru atmosferu među nama i da damo sve od sebe, kad smo već tu da ta naša akcija ima i neki naročiti pečat”, kazao je selektor Milorad Krunić.

Kapitenka Tanja Bokan ponovo je u reprezentaciji nakon što je zbog privatnih problema propustila prošli ciklus kvalifikacija. Njen povratak motiv je više za mlade saigračice, kojih će biti u većem broju, ali dobro će doći i selektoru Kruniću, koji će joj naredne godine biti trener u Herceg Novom.

“Ja sam povratnik u reprezentaciju i prije svega poželjela bih dobrodošlicu selektoru Mišku Kruniću u naš Savez i u našu reprezentaciju. Okupili smo se kako bismo ostvarili cilj koji već nekoliko godina nijesmo bile u mogućnosti da ostvarimo, a to je da se konačno kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo. I ove godine, kao i prošle, imamo protivnike po mjeri, s tim što mislim da ćemo ove godine biti pametnije i da ćemo to na kraju i realizovati. Djevojkama želim da ostanu zdrave i da u ovom sastavu u kakvom smo trenutno, i dočekamo kvalifikacije”, rekla je Tanja Bokan.

Osim selektora i kapitenke, na konferenciji za novinare danas je govorila i Saška Đurović, naš sjajni srednji bloker.

“Okupile smo se nakon nešto više od godinu dana. Očekuju nas pripreme u Pljevljima gdje ćemo naporno trenirati. Imamo dosta mladih igračica, takođe i nekoliko iskusnijih, koji će to sve da popune i naprave jednu prelijepu atmosferu. Tu smo sa novim selektorom, nadam se da ćemo imati fenomenalnu komunikaciju i fenomenalnu saradnju i da ćemo dosta toga naučiti od njega. Imamo velike šanse da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo i uz veliki trud i veliku motivaciju nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti”, ističe Saška Đurović.

U stručnom štabu reprezentacije su još pomoćni treneri Mladen MiladinovićVladan Šaraba i Luka Bogojević, kondicioni trener Vladan Mihailović, statističar Đorđe Nahod, fizioterapeut Aleksandar Stanišić i tim menadžer Nataša Marković.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od 21. avgusta do 10. septembra ove godine, a Crna Gora je u grupi sa Češkom, Finskom i Islandom. Plasman na EP izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Na spisku selektora Krunića su:

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Tent, Srbija)

Tijana Tvrdišić (Stinta Bacau, Rumunija)

PRIMAČI SERVISA:

Tatjana Bokan (Potsdam, Njemačka)

Dušanka Petrović (Luka Bar)

Simona Petranović (Ub, Srbija)

Marija Tuševljak (Spartak, Srbija)

Milena Burzanović (Nimes Volleyball, Francuska)

Majda Čakar (Rudar)

KOREKTORI:

Nikoleta Perović (BJB, Indonezija)

Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija)

Nevena Vukčević (Partizan, Srbija)

SREDNJI BLOKERI:

Saška Đurović (Tent, Srbija)

Mina Dragović (Srem, Srbija)

Katarina Budrak (Sens Volley 89, Francuska)

Maša Dragojević (Galeb Liko Soho Group)

Mia Ražnatović (Luka Bar)

LIBERA:

Melisa Cenović (Voluntari 2005, Rumunija)

Lana Labović (Galeb Liko Soho Group)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

 

RASPORED UTAKMICA – odbojkašice:

1.kolo: 21.avgust 2022.godine

CRNA GORA – Finska

(17:30h, SC “ADA”, PLJEVLJA)

Češka – Island

2.kolo: 24.avgust 2022.godine

CRNA GORA – Island

(18:00h, SC “ADA”, PLJEVLJA)

Finska – Češka

3.kolo: 27.avgust 2022.godine

Češka – CRNA GORA

(18:00h, TABOR, ČEŠKA)

Finska – Island

4.kolo: 04.septembar 2022.godine

CRNA GORA – Češka

(17:30h, SC “ADA”, PLJEVLJA)

Island – Finska

5.kolo: 07.septembar 2022.godine

Island – CRNA GORA

(18:30h, KOPAVOGUR, ISLAND)

Češka – Finska

6.kolo: 10.septembar 2022.godine

Finska – CRNA GORA

(17:00h, JOENSUU, FINSKA)

Island – Češka

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar