Odbojkašice Herceg Novog ispisale istoriju i osvojile Kup Crne Gore

Redakcija
Piše: Redakcija 341 pregleda Dodaj komentar

Odbojkašice Herceg Novog dominatno su došle do prvog pehara Kupa Crne Gore u istoriji. Tim koji vodi Milorad Krunić bez problema je bio bolji od ekipe Albatrosa rezultatom 3:0 (25:10, 25:11, 25:12) i opravdao ulogu velikog favorita u crnogorskoj odbojci. Prvi put su se za trofej u nacionalnom Kupu borila dva kluba iz Herceg Novog, a kao i u EPCG Superligi, Tatjana Bokan i saigračice ubjedljivo su slavile i prekinule trofejnu seriju Galeba, koji je osvojio prethodnih pet izdanja takmičenja.

“Za svaku dobru priču treba vrijeme da bi se složila. Mi smo ove godine krenuli bukvalno od nule, sasatavili se negdje oko 25. avgusta i nije bilo nimalo lako uigrati i ukomponovati toliko puno igračica novih, sa strane. Cijeli stručni štab je novi, sa svih krajeva Balkana i Evrope. Međutim, dobro i vrijedno radimo i iz utakmice u utakmicu opravdavamo ulogu apsolutnog favorita. Za odbojku bi bilo dobro da je finale bilo malo zanimljivije, ali mi smo se potrudili i igrali maksimalno. Znate kakva su finala, uvijek želiš da pobijediš, ne želiš ništa da prepuštaš slučaju i zato je bilo nešto kraće i manje neizvjesno finale” kazao je trener Herceg Novog, Milorad Krunić.

Novska publika radovala se susretu timova iz svog grada, ali nije uživala u neizvjesnom finalu. Drugi poen u prvom setu Albatros je osvojio tek za 13:2, a lider na tabeli šampionata dobio je prvi dio igre 25:10.

U drugom setu finala u SC “Igalo” sličan razvoj situacije na terenu. Djevojke Milorada Krunića otvorile su ga sa 6:1, prednost je rasla na plus sedam, 9:2, pa plus deset, 14:4. Balai, Stanimirović i Bokan su bile nezadržive, pa je na kraju drugog seta na semaforu stajalo 25:11.

Dva puta u uvodna tri poena trećeg seta Albatros je jedini put imao vođstvo u finalu, 1:0, pa 2:1. 25 poena odlučujućeg dijela igre bili su najuzbudljiviji, ali je ekipa Herceg Novog držala set pod kontrolom, na kraju slavila rezultatom 25:12. Herceg Novi je, nakon Galeba, Luke Bar i Rudara postao četvrti tim koji je osvojio pehar Kupa Crne Gore za odbojkašice.

Subota u SC “Igalo” bila je u znaku odbojke i svi u gradu pod Orjenom srećni su što je pehar stigao u Herceg Novi.

Pehar novom osvajaču Kupa za odbojkašice, ekipi Herceg Novog uručio je predsjednik OSCG, Cvetko Pajković.

Zlatne medalje igračicama i stručnom štabu Herceg Novog dodijelili su predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i član Upravnog odbora OSCG, Nikola Kažić.

Titulu najkorisnije igračice odnijela je Tatjana Bokan, koja je u finalu osvojila 16 poena i bila najefikasnija igračica. MVP nagradu bivšoj kapitenki reprezentacije Crne Gore uručio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Herceg Novi – Albatros 3:0 (25:10, 25:11, 25:12)

Herceg Novi – SC “Igalo”. Gledalaca: 1000, Sudije: Jelena Mitrović i Milana Bulatović.

Herceg Novi: Bokan, Čabonenko, Stanimirović, Labović (libero), Tvrdišić, Boban, Dragović, Tuševljak, Balai, Liutikova, Lisičić, Bektereva, Najdič, Cenović (libero). Trener: Milorad Krunić.

Albatros: Pavliašuk, Bojko (libero), Bijelović, Ćirović, Batinić, Vuletić, Tripković, Trajković, Popović, Šekularac (libero), Kukobat, Šćekić, Čurović, Perović. Trener: Branka Obradović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar