Odbojkašice Crne Gore pružile dostojan otpor Slovačkoj

Crnogorske odbojkašice u trećoj, poslednjoj utakmikci turnira u Podgorici,nijesu uspjele da ostvare pobjedu. Poražene su od reprezentacije Slovačke rezultatom 3:0 (25:22, 25:17, 25:23). Sljedće nedelje ih očekuje turnir u Slovačkoj, na kojem se nadaju boljem plasmanu.

Naše odbojkašice bile su oslabljene neigranjem Milene Burzanović, koja je zbog  povrede propustila ovu utakmicu.

Utakmicu je servisom otvorila Danijela Džaković, početak prvi set je bio ujednačen, fantastične udarce razmjenljivale su obije strane. Ali četiri poena prednosti na sredini seta za reprezentaciju Finske (15:11) natjeralo je selektora Masoničića da zatraži tajm-aut. Naše odbojkašice su se vratile u igru, smanjile prednost i dobrom igrom natjerale selektora Slovačke da zatraži minut odmora. Međutim, prvi set je pripao Finskoj (25:22).

Start drugog seta sličan prvom, poen za poenom, svoje kvalitete pokazivale su Crna Gora i Finska. I Pored dobre igre Danijele DžakovićNikolete Perović i saigračica, reprezentativke Finske su uspjele da se „odlijepe“ i prednost zadrže do kraja drugog seta (25:17).

Umor je stigao naše djevojke u trećem setu,a to su odbojkašice Slovačke iskoristile  i osvojile i ovaj set. Crnogorke su se probudile na završnici seta, približile se na poen zaostatka, ali nažalost nijesu uspjele da se vrate u igru (25:23).

U redovima Crne Gore istakle su se Nikoeta Perović sa 16 poena i  Džaković Danijela sa 14. U ekipi Finske istakla se Nikola Radosova sa 21 poenom.

Slovačka – Crna Gora 3:0 (25:22, 25:17, 25:23)

PODGORICA – Dvorana: „Verde“. Odigrano bez prisustva publike. Sudije: Jurković (Hrvatska), Husejnović (Bosna i Hercegovina). Poeni iz napada: Slovačka 49, Crna Gora 31. Poeni iz bloka: Slovačka 7, Crna Gora 11. Poeni iz servisa: Slovačka 9, Crna Gora 6. Greške: Slovačka 14, Crna Gora 10.

SLOVAČKA: Abrahamova 6, Kosekova 2, Palgutova 12, Smješkova, Jancova (libero 1), Radosova 21, Kriškova, Hrušecka 5, Friucova, Kohutova, Sunderlikova 3, Kormendjova, Magdinova, Zernovic 16.

CRNA GORA: Veljković 8, Perović 16, Cvijović 7, Cenović (libero 1), Tuševljak, Roganović 1, Džaković 14, Petranović, Vukčević, Burzanović, Milivojević, Đurović 2, Labović (libero 2), Dragović.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button