Odbojkaši se vakcinisali, u srijedu za Skoplje

Bašić u Skoplje vodi svih 16 igrača koji su trenirali u Podgorici.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore sjutra ujutru putuje za Skoplje, gdje će od 19. do 21. avgusta učestvovati na 45. memorijalnom turniru “Branko Hadžiiljoski – Čajka”, pored domaćina Sjeverna Makedonija, Slovačke i Izraela.

Biće to prve provjere izabranika Veljka Bašića u toku priprema za Evropsko prvenstvo, početkom septembra. Sjeverna Makedonija i Slovačka su, takođe, učesnici šampionata Starog kontinenta.

– Najteži dio priprema je iza nas. U Pljevljima smo odradili dvije izuzetno naporne neđelje, u “Verdeu” je, takođe, takođe naporan rad iza nas, ali je to više bile tehnićko-taktička priprema za turnir koji nas očekuje i Evropsko prvenstvo. Na turniru u Makedoniji igramo sa protivnicima koji su sličnog kvaliteta kao mi, i to će biti dobra uvertira za EP. Nadam se da će to biti dobra prilika da i mi vidimo gdje smo, da se još više uigramo, i nadam se da će sve proći kako treba – rekao je primač servisa naše selekcije Marko Vukašinović.

Bašić u Skoplje vodi svih 16 igrača koji su trenirali u Podgorici, među kojima je i mladi srednji bloker Budućnosti Matija Ćinćur.

– U Skoplju igramo prve utakmice, pa ćemo kroz njih probati sve što smo do sada radili. Nemamo neka prevelika očekivanja, osim da se dobro izigramo i vidimo gdje se trenutno nalazimo sa našom formom i sa onim što smo do sada radili – kazao je Ćinćur.

Utakmice u Skoplju se igraju u dvorani “Boris Trajkovski”, gdje će učesnici turnira svakodnevno moći i da treniraju. Prvi trening naše selekcije zakazan je za sjutra popodne, dan prije početka turnira.

Poslije turnira u Sjevernoj Makedoniji, crveni“ će od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovati sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi naš proslavljeni trener Igor Kolaković, a čiji je pomoćnik Srđan Popović.

Evropsko prvenstvo počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora, počinju 3. septembra, a igraju se u češkom gradu Ostravi.

Rivali našeg tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Vakcinisani prije puta

Prije puta za Skoplje, kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, selektor Veljko Bašić i naši odbojkaši vakcinisani su protiv virusa COVID-19.

“Selektor i igrači, od kojih su neki već bolovali, odlučili su se na taj potez kako bi zaštitili i sebe i druge od virusa koji i dalje hara čitavom planetom, a zahvaljujući izuzetno ljubaznom osoblju koje je zaduženo za vakcinaciju i kojem se i ovim putem posebno zahvaljujemo, sve je proteklo bez i najmanjeg problema”, navodi se u saopštenju.

– Odlučili smo da zaštitimo sebe, svoje porodice i prijatelje, tako da bih preporučio i ostalim građanima koji nisu vakcinisani da se vakcinišu, jer je to jedini izlaz iz ove situacije. Za nas koji igramo u inostranstvu veoma je teško da ćemo moći da igramo i putujemo, tako da je ovo jedini izlaz, pa smo morali da se vakcinišemo, Nadam se da će ovo što prije da se završi i da ćemo da se vratimo u normalne tokove života – rekao je Ivan Ječmenica, internacionalac u francuskom Kambreu.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button