Odbojkaši počeli pripreme

Redakcija
Piše: Redakcija 686 pregleda Dodaj komentar

Muska-odbojkask-reprezentacija-CG1Bar je već postao uobičajena stanica priprema crnogorskih odbojkaških selekcija – muška seniorska reprezentacija je juče u “Topolici” krenula sa “operacijom Makedonija”, gdje će od 24. do 26. maja u konkurenciji Ukrajine, Albanije i Makedonije juriti jedno od prva dva mjesta, koja vode u treće, odnosno drugo kolo kvalifikacija.

 

“Uvijek je lijepo i zadovoljstvo raditi u reprezentacijom, sa momcima i stručnim štabom u njoj. Bilo bi još ljepše da smo posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završili uspješno, ali šta je, tu je. Gledamo naprijed, prije svega na ove utakmice u Makedoniji, pa sve ostalo. Biće uzbudljivo ljeto, jer prvi put igramo i Evroligu. No, sada nam je u mislima samo Skoplje”, kaže  tehničar “crvenih” Simo Dabović, rođeni Baranin.

Na jučerašnjem okupljanju u hotelu “Sidro” selektor Ivan Joksimović je imao 13 od 14 pozvanih igrača. U zakazano vrijeme pojavili su se tehničari Simo Dabović, Marko Vujović, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Miloš Simović, srednji blokeri Milan Marković, Gojko Ćuk, Luka Šuljagić, Ivan Ječmenica, primači servisa Aleksandar Milivojević, Balša Radunović, Božidar Ćuk, te libero Ivan Rašović.

 

Marko Bojić, koji je proteklu sezonu proveo u ruskom Jaroslavu, u utorak je stigao u Crnu Goru, pa je do subote ujutro dobio poštedu, a prva tri dana rada preskočiće i tehničar Budvanske rivijere Marko Vujović, koji se u subotu ženi.

 

“Mislim da je dosta igrača imalo dobre sezone iza sebe tako da se od svih nas očekuju još bolje partije u reprezentaciji nego ranije. Ja sam optimista i očekujem da u Makedoniji osvojimo prvo mjesto. Ne potcijenjujem nikoga, jer smo od Makedonije već gubili na njihovom terenu, istina na prijateljskom turniru. Ukrajina nam je nepoznanica, a Albanija nije toliko loša kao u proteklim godinama, s obzirom na to da znam nekoliko igrača koji će nastupiti za njih, a igrali su dobro u grčkom prvenstvu. Međutim, mislim da smo mi najkvalitetniji, i vjerujem da ćemo to dokazati. Najbitnije je da nas zaobiđu povrede”, dodaje Dabović.

 

Dabović je imao odličnu sezonu u Grčkoj, igrajući za Aiginio, u dresu novog prvoligaša, sa kojim je na kraju bio deveti i izborio opstanak. Međutim, u izboru trenera grčkih prvoligaša, Simo je bio član najbolje postave šampionata.

 

“Malo sam bio iznenađen obzirom na to da je moj klub završio na devetom mjestu, ali bilo mi je drago. Nisam nezadovoljan, odigrao sam dosta dobru sezonu. Cilj je bio opstanak, to smo ostvarili bez većih problema, tako da su svi zadovoljni. Uz malo sreće, mogli smo i bolje, ali je neiskustvo učinilo svoje, mijenjali smo i trenera, pa u klubu niko nije razočaran”, zaključio je Dabović, uz napomenu da još uvijek ne zna da li ostaje u tom klubu, Grčkoj ili će promijeniti sredinu, već da će se sve znati kroz 20-tak dana.

 

Joksimović: Malo je vremena, ali imamo kvalitet

 

Reprezentacija će trenirati u Baru do odlaska za Bosnu i Hercegovinu, gdje će 17. maja (Odžak) i dan kasnije (Modriča) odigrati dvije prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom. Nakon toga se seli na Kopaonik, u Brzeće, gdje će trenirati do odlaska u Makedoniju.

 

“Moramo biti oprezni, jer nam vrijeme nije saveznik, nemamo dovoljno vremena da adekvatno sprovedemo planove onako kako smo ih zamislili, ali sutuacija je takva, kakva jeste. Ne želimo da kukamo, i vjerujem da ćemo se na najbolji mogući način pripremiti za ono što nas očekuje”, kaže selektor Joksimović, uz napomenu da je reprezentacija u heterogenom sastavu jer su igrali završili sezone u različitim periodima.

 

“Ali, uzdamo se u rad koji smo imali unazad dvije godine, a atmosfera je među momcima uvijek jako pozitivna”, dodao je selektor.

 

Povratkom Marka Vujovića, kaže Joksimović, reprezentacija je dobila na iskustvu i kvalitetu, dok je ostatak ekipe, praktično isti kao u prethodnom ciklusu kvalifikacija za EP.

 

“Nama su ambicije uvijek najviše, da probamo da uradimo najviše što možemo u datom momentu. Nećemo bježati od bilo kakve šanse koja nam se ukaže. Istina, vrijeme koje imamo za rad ne daje nam dovoljno razloga da možemo optimistički da najavimo neki prolaz. Ali, smatram da imamo kvalitet da budemo među prve dvije ekipe koje idu dalje”, zaključio je Joksimović.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar