Odbojkaši imaju šansu koja se ne propušta

Redakcija
Piše: Redakcija 56 pregleda Dodaj komentar

POdbojkasired odbojkašima Crne Gore je posljednji čin borbe za treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Ivana Joksimovića su se u prethodnih pet kola kvalifikacija u grupi D izborili da sudbinu drže u svojim rukama. Da bi izborili vizu za šampionat Evrope, ,,crveni“ večeras (19 časova) treba da pobijede Luksemburg, bilo kojim rezultatom.

To će biti dovoljno da Crna Gora bude među najboljim drugoplasiranim selekcijama koja će se naći na šampionatu Evrope.

Inače, propozicijama kvalifikacija bilo je predviđeno da uz prvoplasirane reprezentacije iz sedam grupa, na EP ide i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Međutim, kako je, u međuvremenu, domaćinstvo jedne grupe EP ,,preseljeno“ iz Ukrajine u Izrael, a Ukrajina već ima obezbijeđen nastup na EP, isto je urađeno i sa Izraelom, time je smanjena kvota prolaza na četiri drugoplasirane selekcije.

Ostaje, doduše, da se 15. septembra raspravlja o nastupu Rusije, pa bi kvota ponovo mogla da poraste na pet drugoplasiranih selekcija.

Bez obzira kakva bude odluke Evropske odbojkaške konfederacije, pobjedom u Luksemburgu Crna Gora će biti među četiri najbolje drugoplasirane selekcije, pa je jasno da je pobjeda jedina kalkulacija…

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar