Odbojkaši Budve šesti put zaredom osvajači Kupa Crne Gore

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 80 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaši Budve pobijedili su Jedinstvo u finalu Kupa Crne Gore 2023/24 3:0 (25:21, 26:24, 25:22) u punoj dvorani SC “Nikoljac” u Bijelom Polju, čime su odbranili trofej i šesti put u nizu slavili u finalu. Bijelo Polje je peti put bilo domaćin finalnog meča u muškoj konkurenciji, finalni dan i utakmice u obje konkurencije organizovane su na najbolji mogući način, a Jedinstvo je ostalo na dva pehara, koja je osvojilo 2017. i 2018. godine.

U vrlo zanimljivom meču, pred više od hiljadu gledalaca, Jedinstvo je pružilo sjajan otpor šampionu, koji je ove sezone jedini poraz pretrpio upravo od večerašnjeg rivala. Odlično otvaranje meča Jedinstva, koje je u prvoj polovini seta bilo u prednosti, međutim iskustvo Budve došlo je do izražaja, pa je nakon 12:9 za domaćina, na servis MVP-a, Benjamina Hadžisalihovića, uslijedio preokret. Pronašli su smirenost momci Miljana Boškovića, i dobili prvi set 25:21.

Drugi set je bio više nego uzbudljiv, riješen je na razliku, u korist branioca pehara, 26:24. Na krilima osvojenog prvog seta šampion je nastavio u dobrom ritmu u drugom dijelu, međutim, nošena publikom ekipa Jedinstva je uspjela da učini set više nego zanimljivim. Odbranili su Bjelopoljci nekoliko set lopti Budve, a u poenterskoj borbi kapitena ekipa, Radunovića i Rovčanina, kao pobjednik je izašao Balša Radunović – Budva je povela 2:0.

Ponovo bolji početak seta imala je Budva, vodila 10:5, ali domaćin nije pomišljao na predaju pred punom dvoranom SC “Nikoljac”. Dobru partiju pružili su Bjelopoljci, Rovčanin Đurović, uz Lazara Cimbaljević, ali je na drugoj strani sjajno je napadao Hadžisalihović, uz RadunovićaMinića i Ćinćura donio Budvi prvi pehar u sezoni, prvi u karijeri trenera Miljana Boškovića.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar