Obradović: Za nas je uspjeh svaki poen; Krunić: Idemo na pobjedu

Herceg Novi i Albatros u subotu u Herceg Novom igraju finale Kupa Crne Gore za odbojkašice

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 457 pregleda Dodaj komentar

Herceg Novi se sprema za dva subotnja finala u Kupu Crne Gore u odbojci, a domicilno stanovništvo je, prije svega, zainteresovano za istorijsko finale u ženskoj konkurenciji. Do ove godine nijedna ekipa iz Herceg Novog nije igrala u finalu, a u subotu, od 20 časova, će o trofeju odlučivati dvije novske ekipe – Herceg Novi i Albatros.

Biće to prvi put da trofej ne osvaja neki klub koji nije iz Bara (Luka Bar ili Galeb) i Pljevalja (Rudar)…

– Prije svega hvala što nam je odobrena organizacija ovako velikog događaja, a s obzirom na to da su u finalu dva novska kluba, želim da zahvalim i opštini Herceg Novi, koja je generalni sponzor finala, kao i Sportskom centru “Igalo”, gdje će se igrati finala. Pozvala bih publiku da uveliča događaj i podrži obje ekipe – rekla je Branka Obradović, trener Albatrosa.

Obradovićeva je dodala da njen tim u finalu “ne može ništa da izgubi, jer je drugo mjesto zagarantovano, a da može samo da dobije”.

– Ja sam srećna i ponosna na svoj tim što je po prvi put u klupskoj ušao u neko finale. Vrijedno i požrtvovano se radilo, znamo i svjesni smo koga imamo sa druge strane mreže, veoma jaku ekipu, ali to ne znači da ne vjerujemo, ne želimo ili se ne nadamo velikom uspjehu. Za nas je uspjeh svaki poen koji osvojimo protiv moćnog Herceg Novog, neporaženog u prvenstvu ove sezone. Šta god bude, trofej će osvojiti novski klub – dodala je Branka Obradović.

Herceg Novi je apsolutni favorit za trofej, jer ove sezone na domaćoj sceni (prvenstvo i Kup) nije izgubio ni set, kamoli meč.

– Ove godine su zasluženo u finalu dvije ekipe iz Herceg Novog. Cijelu sezonu u svaku utakmicu ulazimo podjednako, isto tako motivisano i koncentrisano odigraćemo i finale. Sa druge strane mreže biće ozbiljna ekipa Albatrosa, koja, svakako, ima kvalitet kojim nam se može suprotstaviti. Ali, imajući u vidu naše rezultate i pristup sa kojim ulazimo u svaku utakmicu, mi idemo na pobjedu. Bilo bi lijepo da dvorana bude puna, mislim da smo to zaslužili rezultatima. Ipak je to jedan od dva glavna događaja u crnogorskoj ženskoj odbojci. Nadamo se da će atmosfera na tribinama biti lijepa i prava sportska – rekao je Milorad Krunić, trener Herceg Novog.

Krunić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom sezone.

– Odigrali smo 47 utakmica, od kojih imamo poraze u prijateljskim utakmicama od Stare Pazove, tada vodeće ekipe u Srbiji i dva puta od belgijskog Asteriksa, jake evropske ekipe, u Čelendž kupu. Sve ostalo smo dobili, tako da ne možemo biti nezadovoljni sezonom. Malo smo nezadovoljni pehovima koji nas prate, ali s obzirom na nivo treninga normalno je da se dese i neke povrede. Poželjeli bismo da se nije dogodila povreda Milene Burzanović – dodao je Krunić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar