Novo podmlađivanje, čak osam igračica Budućnost Bemaxa

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u nikad mlađem sastavu dočekaće početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Nakon što se od reprezentacije oprostila Jelena Dubljević, Crna Gora ostala je i bez kapitenke Snežane Aleksić, čime je u našem nacionalnom timu od starijih igračica ostala samo Milica Jovanović. Novi period smjene generacije donosi i novo podmlađivanje, a svojevrsni rekord ima ŽKK Budućnost Bemax, jer će u reprezentaciji biti čak osam igračica crnogorskog šampiona. Naime, sedam igračica iz ovog kluba dobilo je poziv selektorke Jelene Škerović, ali prvi put na spisku se našla i Marija Baošić, koja je baš kao i prošle sezone članica Podgorice, filijale ŽKK Budućnost Bemax.

Naša selekcija u novembru će imati dva izazova, a predstavljaće nas: Milica Jovanović (Miškolc), Jovana Pašić (Sepsi), Bojana Kovačević (Kampus Promete), Markiša Gatling (Nadežda), Kristina Raković (Barsa), Milena Jakšić (Askoitia), Božica Mujović (Peči 424), Sofija Živaljević (BKG Prima), Dragana Živković (Budućnost Bemax), Violeta Lazarević (Budućnost Bemax), Marija Leković (Budućnost Bemax), Ksenija Šćepanović (Budućnost Bemax), Maja Bigović (Budućnost Bemax), Marija Baošić (Podgorica), Anastasija Drobnjak (Budućnost Bemax) i Jovana Savković (Budućnost Bemax).

Prvi meč naše djevojke igraće protiv Rusije u Podgorici 11. novembra od 18 sati i 30 minuta u Bemax areni. Drugi meč koji je zakazan za novembar igra se tri dana kasnije u Beču protiv Austrije.

Naše djevojke prethodnog ljeta igrale su šesti put zaredom na Eurobasketu. Plasirale su se u osminu finala prvenstva koje su organizovale Francuska i Španija.

Izvor
pobjeda.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button