Ništa od finala, sjutra za bronzu

Redakcija
Piše: Redakcija 250 pregleda Dodaj komentar

cg teniserke tenisŽenska crnogorska univerzitetska reprezentacija, u sastavu Ana Tomašević i Danica Krstajić, neće se sjutra završnog dana, po ocjeni mnogih učesnika najbolje do sada organizovanog Evropskog šampionata u tenisu u Baru i Crnoj Gori, naći u finalu.

Naime, bolje od naših dama bile su rivalke iz francuskog univerziteta Pariz – Dofin i slavile u polufinalu tek nakon super taj brejka u dublu 10:7.

 

Naime, u prvom duelu Ana Tomašević je sigurnom igrom lako povela 1:0 savladavši rivalku Lusi Evel sa 6:2 u setu. Nakon toga došlo je do malog pada u igri naše predstavnice koji je očigledno iskusnija francuskinja iskoristila da poravna rezultat na 1:1 (2:6).

 

U taj brejku koji je uslijedio presudila je bolja fizička sprema Evel koja je set odluke riješila u svoju korist 10:5 i samim tim svom univerzitetu donijela prednost 1:0.

 

Opet je Danica Krstajić, baš kao i u četvrtinifinala, morala “da vadi kestenje iz vatre”, što je kapitenka FED kup reprezentacije i uradila protiv neugodne Laure Roki, prije svega zahvaljujući dobrom servisu, slavila je u prvom setu 6:4 a u drugom 6:2.

 

Rezultat je ponovo vraćen u legal i uslijedio je dubl odluke ko će u veliko finale. I drugoj je bilo mnogo muke. Prvi set Crnogorke su izgubile rezultatom 7:5 u drugom potpuno “pregazile” Francuskinje 6:0 da bi u super taj brejku izgubile sigurnu medalju, makar srebrnog odličja. Parižanke su slavile 10:7.

 

“Izuzetno smo razočarane, naročito što smo poslije drugog meča u dublu i sigurne igre bile ubijeđene da ćemo u taj brejku biti sigurne da ćemo uspjeti da ostvarimo pobjedu koja bi našoj zemlji donijela odličje na ovom Evropskom prvenstvu. Tako ostaje nam još jedna nada i vremena da se do sjutra što bolje oporavimo od ovog izuzetno teškog meča”, izjavile su nakon meča Ana Tomašević i Danica Krstajić.

 

Crnogorske teniserke će sa njemačkim Regensburgom, sjutra u 9 sati ujutro (nedjelja), igrati za bronzano odličje.

 

Za 19 sati zakazana je ceremonija svečanog zatvaranja ovog 9. po redu Evropskog šampionata.

 

Rezultati polufinalnih mečeva u ženskoj konkurenciji:

 

Univerzitet Crne Gore – Univerzitet Pariz Dofin 1:2

 

Ana Tomašević – Lusi Evel N’Dolo 1:2 (6:2, 2:6, 5:10)

 

Danica Krstajić – Laura Roki 2:0 (6:4, 6:2)

 

Krstajić/Tomašević – Evel N’Dolo/Roki 1:2 (5:7, 6:0, 7:10)

 

Univerzitet Regensburg – MESI 0:3

 

Karolina Falge – Julija Samuseva 0:2 (0:6, 0:6)

 

Kristina Zentai – Ana Danilina 0:2 (5:7, 3:6)

 

Rener/Verena Pia – Danilina/Samuseva 0:2 (1:6, 1:6)

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar