Nikoli Vučeviću zlatna plaketa MJSSM (FOTO)

Ognjen
Piše: Ognjen 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: NBA

Svjetski proslavljenom košarkašu Nikoli Vučeviću će biti uručena zlatna plaketa za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom nivou i promociju crnogorskog sporta, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, do kraja jula ove godine.

Nagradu je ustanovio jedini crnogorski naučni časopis u oblasti sporta koji je indeksiran u dvije najprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus – časopis “Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine”. Zlatnu plaketu će Vučeviću uručiti glavni i odgovorni urednici časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

Foto: UCG

Nikola Vučević je u NBA ligi  dokazao da je jedan od najboljih centara u najjačoj ligi svijeta. Impresivni rezultati u prethodnoj godini su bili više nego dobar razlog za čelnike Orlandoa, da mu ponude ugovor vrijedan čak 100 miliona dolara, za naredne četiri sezone, dok su za redakcijski odbor MJSSM časopisa bili jedini izbor.

Glavni urednik MJSSM časopisa prof. dr Duško Bjelica kaže da je ovo peta po redu zlatna plaketa koju je časopis dodijelio istaknutim sportistima koji su postigli zavidne rezultate na evropskom i svjetskom nivou.

“Među njima je i studentkinja našeg Fakulteta, rukometašica Ana Milačić koja je sa grčkim klubom AEK, osvojila titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke. Košarkaš Bojan Dubljević, crnogorski reprezentativac, sa svojim timom “Valensija” iz Španije, osvojio je  Euro kup Evrope, dok je Mario Hodžić vicešampion Evrope u karateu. Proslavljenom crnogorskom džudisti i nekadašnjem vicešampionu svijeta Srđanu Mrvaljeviću, prethodne sedmice, takođe smo dodijelili zlatnu plaketu”, kazao je glavni urednik Bjelica.

On je poručio da je obaveza časopisa, koji zauzima lidersku poziciju u oblasti sportskih nauka, da ovom nagradom podstiče i druge sportiste na što bolje sportske rezultate i samim tim promoviše vrijednosti crnogorskog sporta.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar