Nikoleta Perović: Neće biti lako, borićemo se za prolaz

Vladan
Piše: Vladan 757 pregleda Dodaj komentar

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u Evropskoj ligi igraće u B grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Gruzijom.

Na jučerašnjem žrijebu u Luksemburgu takođe je odlučeno da će u grupi A igrati selekcije Bjelorusije, Finske, Austrije i Albanije, dok će grupu C činiti reprezentacije Slovačke, Španije, Portugala i Švedske.

“Očekuje nas veoma teška grupa. Neće biti lako, jasno je da nema lakih protivnika, ali sigurno da gajimo nade. Vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo i da ćemo uspjeti da se borimo za prolaz. Biće teško, mnogo toga zavisiće od starta, a nadam se da ćemo velikom željom i borbenošću na svakoj utakmici uspjeti da izvučemo maksimum”, kazala je za Arenu Nikoleta Perović, korektorka Crne Gore.

Crnogorke su prošle godine u mečevima protiv Azerbejdžana, Španije i Francuske ostvarile dvije pobjede uz četiri poraza. Naše dame savladale su Španiju i Francusku, od koje su i doživjele poraze, dok su od Azerbejdžana doživjele dva poraza. „Crvene” su sada iskusnije i pod vodstvom selektora Dragana Nešića nastojaće da naprave korak više.

“Svaka grupa je jaka. Francuska je prvi favorit u našoj grupi. Ide nam na ruku činjenica da smo se već susrele sa njima i da smo ih savladale. Sa Ukrajinom i Gruzijom prvi put igramo, ali vjerujem da ćemo uz dobru pripremu uspjeti da im se suprotstavimo na pravi način i možda baš u tim mečevima da tražimo svoju šansu”, naglasila je članica rumusnkog Targu Mureša.

Sistem takmičenja Evropske lige, koja se igra po grupama, odvijače se u okviru dva turnira. Naše dame igraće Gruziji (od 16. do 18. juna) i Francuskoj (od 23. do 25. juna).

Turnire u grupi A organizovaće Albanija (9 -11. jun) i Bjelorusija (16 -18. jun), odnosno Španija u grupi C (9 -11. jun) i Portugal (16 -18. jun).

Plasman na finalni turnir u konkurenciji odbojkašica izboriće pobjednici grupa i domaćin završnog turnira. Naglašeno je da ukoliko ne bude organizatora finalnog turnira (konkurs za domaćina traje do 10. aprila), igraće se po dva meča, a plasman u polufinale izboriće prvoplasirane i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

“Za sada smo fokusirani na mečeve u Gruziji i Francuskoj, jer idemo od utakmice do utakmice. Ipak, nadam se da Crna Gora može da napravi dobar rezultat”, podvukla je Nikoleta Perović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar