Nikoleta Perović: Najbolja sezona će tek doći, neću se zaustaviti

Vladan
Piše: Vladan 805 pregleda Dodaj komentar

U četvrtfinalu CEV kupa su četiri crnogorske odbojkašice, tri sa mađarskom Bekeščabom – Ksenija Ivanović, Nikoleta Perović i Tanja Bokan, te Ana Otašević u dresu rumunske Štince.

Uspjeh naše ženske odbojke u ovom takmičenje upotpunjuje pogled na statistički učinak, pošto je korektorka Nikoleta Perović prvi poenter takmičenja, sa 94 poena (5,53 u prosjeku po setu), ali i prva smečerka CEV kupa, sa 74 poena iz napada ili kontranapada…

“Naravno da sam zadovoljna, prije svega zbog rezultata kluba u CEV kupu. Ima više razloga što sam najbolja poenterka takmičenja. Prvi je što baš jako puno treniramo i spremamo se dobro za svakog protivnika pojedinačno. A drugi je jer je ekipa jako dobra, i sam plasman u najboljih osam to potvrđuje. To mi je dalo mogućnost da imam veliki broj mečeva – kaže za “Vijesti” Nikoleta Perović, a na pitanje da li igra najbolju sezonu u karijeri dodaje:

“Mislim da će najbolja sezona tek doći, jer neću se zaustaviti na ovome”.

Na putu do četvrtfinala, Bekeščaba je eliminisana ukrajinski Himik i švajcarski Fefingen, a za naredna prepreka na putu kao polufinalu je francuski Sen Rafael. Prvi meč se igra danas u Mađarskoj.

“Sen Rafael, svakako, nije ekipa za potcjenjivanje. U ovom trenutku su sedmi na tabeli u prvenstvu Francuske, što svakako ništa ne znači, jer kada dođete u četvrtfinale evropskog takmičenja, svi imamo ambicije da se takmičimo što duže. Smatram da nije nerealno da baš mi izađemo kao pobjednici iz tog dvomeča”.

Bekeščaba brani titulu u Mađarskoj, ali je trenutno tek treća na tabeli, sa šest poraza u 16 mečeva, iza Vašaša i Njiređhaze.

“Prvenstveni cilj našeg kluba je osvajanje titule. Trenutno igramo četiri takmičenja i očekivano je da u nekom ne pružamo najbolje rezultate. Svakako da očekujem odbranu titule, za šta i tempiramo formu”.

Zato je Bekeščaba izborila finale Kupa Mađarske, gdje će se za trofej boriti protiv Njiređhaze.

“Finale Kupa je 17. februara. Neće biti nimalo lako, jer revanš protiv Sen Rafaela igramo 13. februara u Francuskoj. U svakom slučaju, idemo na trofej u Kupu, i daćemo sve od sebe da se oporavimo i skupimo snage za taj meč”.

Nakon Norveške, Rumunije i Njemačke, Nikoleta Perović igra prvu sezonu u Mađarskoj. Kako kaže, “još uvijek je rano za priču o sljedećoj sezoni”.

“Zasada stvari idu onako kako sam zamišljala. Klub je jako dobro organizovan, imamo sve uslove za izuzetan rad i napredak.

U Bekeščabi je prava mala crnogorska kolonija, sa tri naše reprezentativke, Nikoletom Perović, Ksenijom Ivanović i Tanjom Bokan.

“Prvi put da sam sa još dvije reprezentativke u klubu. Zaista je predivno imati naše ljude oko sebe. Ksenija je bila prošle godine u klubu, produžila je saradnju sa Bekeščabom i mogu reći da je ona bila moj “menadžer” ove sezone. Tanja nam se malo kasnije priključila. Naravno da nam to olakšava boravak. Prvo, pričamo isti jezik, znamo se godinama, imamo odličan odnos na terenu i van njega. Stvarno je lijepo igrati sa našim djevojkama. U ekipi su i Sofija Medić iz Srbije i Lucija Mlinar iz Hrvatske, tako da sve zajedno družimo konstantno i to definitivno olakšava naš boravak u Mađarskoj“, kaže Perovićeva.

Uspjeh odbojkaša i plasman na Evropsko prvenstvo i te kako je obradovao i njihove koleginice iz ženske reprezentacije.

“Jako sam srećna i ponosna na momke. To je izuzetan momenat generalno za sport i našu državu, a ne samo za odbojku. Jedva čekam Evropsko prvenstvo i da navijam za naše momke“, zaključila je Nikoleta Perović za Vijesti.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar