Nikola Janović: Niko me nije zvao u reprezentaciju

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 972 pregleda Dodaj komentar

Janovic_NikolaNikola Janović je posljednji meč za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore odigrao na Olimpijskim igrama u Londonu. Preliminarnu fazu Svjetske lige je, kao i još neki iskusniji, preskočio.

 

 

 

„Ajkule“ ovog ljeta očekuje završni turnir Svjetske lige i Svjetsko prvenstvo, ali je pitanje da li će zvijezda Juga biti u ekipi.

 

 

Nijesam se čuo sa selektorom Perovićem. Već skoro godinu ni sa kim iz Saveza i reprezentacije nijesam razgovarao, a ni drugi igrači mi se nijesu pohvalili. Bilo je dosta stvari da se razjasni, potrošeno je dosta vremena. Kad budem završio fajnal-for Lige šampiona vidjećemo kakve su ambicije i planovi. Što se mene tiče, uvijek sam na raspolaganju, a reprezentacija Crne Gore na svako takmičenje mora da ide kao jedan od favorita. U kom sastavu – to zavisi od selektora – prokomentarisao je (doskorašnji) kapiten ,,crvenih“ u izjavi za “Arenu“.

 

 

Janoviću ni ova sezona na klupskom planu nije prošla bez trofeja. Sa dubrovačkim Jugom je osvojio titulu u Hrvatskoj, radovao se skupa sa saigračem iz reprezentacije Aleksandrom Ivovićem.

 

 

Uzeli smo najvažniji trofej ove sezone, 51. u bogatoj Jugovoj riznici pehara, čime je postao najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj. Prvenstvo je bilo mnogo važnije od Kupa i Jadranske lige, pritisak ogroman, ali slavili smo 3:1 protiv velikog rivala, uz nas najbolje ekipe na svijetu. Sada smo puni samopouzdanja, okrenuti fajnal-foru Lige šampiona – ističe Janović.

 

 

Nakon krunisanja na domaćoj sceni, Jug će 31. maja i 1. juna na fajnal-foru Lige šampiona u Beogradu jurišati i na evropski tron. Po igračkom kadru – veliki je favorit, ali nije sve u tome – ističe Janović.

 

 

Da se igra bilo gdje drugo, mi bi bili apsolutni favoriti, jer definitivno imamo najbolju ekipu. Međutim, igra se u Beogradu, poznato je kakvi su navijači Zvezde i Partizana, u takvoj atmosferi biće im izuzetan vjetar u leđa. Moraćemo dati 100 odsto kapaciteta da bi ih porazili. Ako odigramo najbolje što znamo, titula ne može da nam izmakne. Ali, ako ne krene kako treba, može da bude svašta. Od početka moramo biti staloženi, mirni, da ne podlegnemo takvoj atmosferi. Jer, i Partizan ima dobru ekipu, nekoliko izuzetnih pojedinaca u svojim redovima – oprezan je Janović.

 

 

Izvor: pobjeda.me

 

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar