NIKČEVIĆ: Imamo motiv, snagu, karakter, fali samo medalja sa SP

sport
Piše: sport 811 pregleda Dodaj komentar

rukometasice crne goreSelekcija koja je, bez dileme, ponos nacije već dva dana trenira u našem glavnom gradu. 

 

Sa najboljim rukometašicama koje Crna Gora ima ove nedjelje će raditi kondicioni trener Marko Mrak,a onda stvari u svoje ruke uzima provjereni stručnjak Dragan Adžić, koji će polako početi da sklapa kockice za Svjetsko prvenstvo u Srbiji od 6. do 22. decembra.

 

Sve će biti mnogo lakše kada početkom sljedeće nedjelje selekcija bude na okupu. Danas stiže Ana Đokić, za dva dana Jasna Tošković, dok se čekaju dame koje igraju u Mađarskoj – Katarina Bulatović, Sara Vukčević i Sandra Nikčević koja bi mogla da bude najprijatnije iznenađenje u Srbiji.

 

Sandra već godinama igra odlično, sada se nalazi u vrhunskoj formi, najbolji je igrač Vaca, a čini se i da je u godinama (29) kada može da pruži najviše.

 

“Svakako da je reprezentacija nešto posebno, tako da jedva čekam da se priključim saigračicama. Zbog obaveza u klubu nijesam mogla biti sa njima od prvog dana, ali dobro poznajem sistem rada tako da vjerujem da ću se brzo uklopiti”, kazala je za naš portal Nikčević.
Sandra je do sada šansu dobijala uglavnom na kašičicu, jasno je da je na mjestu lijevog beka konkurencija paklena, ali bi ovo moglo biti prvenstvo gdje bi ona bila dodatna snaga Crne Gore.

 

“Iskreno osjećam se odlično, imam veliku minutažu u Vacu tako da mi je samopouzdanje na visokom nivou, fizički sam dobro pripremljena za sve napore i iskreno se nadam da ću dobiti pravu šansu u Srbiji, jer smatram da mogu dati veliki doprinos željenim rezultatima”, poručila je Nikčević.

 

Dvadeset devetogodišnja Podgoričanka vjeruje da će Crna Gora osvojiti medalju u Srbiji.

 

“Imamo veliku želju, motiv, kvalitet, karakter samo nam nedostaje medalja sa Svjetskog prvenstva i ugođaj će biti potpun”.
Sandra se nada da će “lavice” ponovo imati veliku podršku sa tribina.

 

“Ne sumnjam da će podrška u Beogradu izostati. Imamo fenomenalne navijače koji su u Beogradu na Evropskom prvenstvu bili naš igrač više i nadam se da će isto biti i ovog puta. Sa njima je sve mnogo lakše i vjerujem da ćemo i ovog puta na kraju zajedno slaviti”, poručila je Nikčević.

 

Dvadeset osmogodišnja Podgoričanka je prvi profesionalni ugovor potpisala sa Budućnošću dok je trener bila Nataša Cigankova, da bi zatim pošla u Napredak iz Kruševca, potom u Arenu iz Pule, gdje je pokazala klasu, tako da je šampion Hrvatske brzo reagovao i Sandra je zadužila dres Podravke, sa kojom je osvojila duplu krunu 2011. godine. Nakon dvije sezone provedene u Koprivnici, Sandra je nastupala za Alkou, zatim prošle sezone za rusku Astrohanačku, dok je za reprezentaciju Crne Gore odigrala 22 utakmice i postigla 18 golova.(handballme.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar