Nevena Vukčević ostvarila san: Dugo sam priželjkivala Partizan

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 383 pregleda Dodaj komentar

“Bar volim i vezana sam za njega, jer sam tu rođena, ali bih voljela da živim u Beogradu. Planiram da nastavim da se bavim odbojkom i za početak bih voljela da pođem u Srbiju, a odatle u neki veći klub u inostranstvu. Kao i svaki sportista, želim i nastojaću da ostvarim svoje snove…”

Ovako je prije nepuna četiri mjeseca govorila Nevena Vukčević, sjajna korektorka Galeba, jedna od najtalentovanijih crnogorskih odbojkašica u posljednjoj deceniji. Bilo je to nakon što je treći put zaredom izabrana za najbolju igračicu finala Kupa u kojoj je njen Galeb došao do četvrte uzastopne krune u tom takmičenju. Manje sreće imala je u prvenstvu, kada je povreda spriječila da bude tas na vagi u velikom finalu, koje je njen tim u majstorici izgubio od gradskog rivala Luke Bar. Ali, samo “treptaj oka” nakon toga, Neveni se ostvario san – postala je član beogradskog Partizana!

“Duži vremenski period sam priželjkivala ovo što se sada desilo, a to je prelazak u OK Partizan. Samim pozivom na provjeru bila sam na korak do ostvarenja još jednog svog cilja. Ljudi iz kluba i saigračice su me lijepo prihvatili, atmosfera je bilo dobra i shvatila sam da je to tim u kojem mogu nastaviti svoju karijeru”, kaže Nevena Vukčević.

Izuzetno talentovana igračica, stasala u Galebu, koja je tek postala punoljetna, sa nepunih 18 godina izabrana je za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu, a već ima i dvije godine reprezentativnog staža u seniorskoj selekciji koju predvodi njen trener iz Galeba Nikola Masoničić. Ipak, prelazak u zemlju koja je aktuelni evropski prvak za seniorke i gdje su njene vršnjakinje svjetske vicešampionke u juniorskoj konkurenciji, predstavljaće ogroman korak naprijed u Neveninoj karijeri.

“Liga je jača, ima više konkurencije i nadmetanja, što mi se sviđa. Prelazak iz manjeg tima u veći je i prelazak iz manjeg grada u veći. Beograd je veliki grad, velika mogućnost za napredak”, zaključuje Nevena Vukčević, koja će možda doprinijeti da Partizan ponovo postane šampion Srbije, što čeka od 2014. godine.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar