Nevena Vukčević ostvarila san: Dugo sam priželjkivala Partizan

Redakcija
Piše: Redakcija 269 pregleda Dodaj komentar

“Bar volim i vezana sam za njega, jer sam tu rođena, ali bih voljela da živim u Beogradu. Planiram da nastavim da se bavim odbojkom i za početak bih voljela da pođem u Srbiju, a odatle u neki veći klub u inostranstvu. Kao i svaki sportista, želim i nastojaću da ostvarim svoje snove…”

Ovako je prije nepuna četiri mjeseca govorila Nevena Vukčević, sjajna korektorka Galeba, jedna od najtalentovanijih crnogorskih odbojkašica u posljednjoj deceniji. Bilo je to nakon što je treći put zaredom izabrana za najbolju igračicu finala Kupa u kojoj je njen Galeb došao do četvrte uzastopne krune u tom takmičenju. Manje sreće imala je u prvenstvu, kada je povreda spriječila da bude tas na vagi u velikom finalu, koje je njen tim u majstorici izgubio od gradskog rivala Luke Bar. Ali, samo “treptaj oka” nakon toga, Neveni se ostvario san – postala je član beogradskog Partizana!

“Duži vremenski period sam priželjkivala ovo što se sada desilo, a to je prelazak u OK Partizan. Samim pozivom na provjeru bila sam na korak do ostvarenja još jednog svog cilja. Ljudi iz kluba i saigračice su me lijepo prihvatili, atmosfera je bilo dobra i shvatila sam da je to tim u kojem mogu nastaviti svoju karijeru”, kaže Nevena Vukčević.

Izuzetno talentovana igračica, stasala u Galebu, koja je tek postala punoljetna, sa nepunih 18 godina izabrana je za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu, a već ima i dvije godine reprezentativnog staža u seniorskoj selekciji koju predvodi njen trener iz Galeba Nikola Masoničić. Ipak, prelazak u zemlju koja je aktuelni evropski prvak za seniorke i gdje su njene vršnjakinje svjetske vicešampionke u juniorskoj konkurenciji, predstavljaće ogroman korak naprijed u Neveninoj karijeri.

“Liga je jača, ima više konkurencije i nadmetanja, što mi se sviđa. Prelazak iz manjeg tima u veći je i prelazak iz manjeg grada u veći. Beograd je veliki grad, velika mogućnost za napredak”, zaključuje Nevena Vukčević, koja će možda doprinijeti da Partizan ponovo postane šampion Srbije, što čeka od 2014. godine.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar