Neuništivi Arsenije Tadić!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 943 pregleda Dodaj komentar

295222Ni povreda koljena u polufinalu, ni krvarenje iz nosa zbog nepropisno primljenog udarca, minus od čak četiri poena, nijesu ništa u poređenju sa željom Arsenija Tadića da se popne na najveći stepenik pobjedničkog postolja na 6. Evropskom univerzitetskom prvenstvu.

 

“Najprije da se zahvalim selektoru Rajku Vujoševiću na povjerenju, koje sam, eto, opravdao. Učinio je uz trenera Darija Ivanovića da moj stil borbe postane raznovrsniji. Treneru i kapitenu u Budućnosti, Almiru Cecunjaninu, zahvaljujem se na pravovremenim savjetima, uz koje sam uspio da nadoknadim minus od poena a potom i dva u finalu, dok sam u prvoj borbi protiv borca iz najprestižnijeg turskog univerziteta Marmara preokrenuo nakon 4:0. Nisam prestajao da se borim, a protiv Ukrajinca u polufinalu sam povrijedio mišić na koljenu, ali je sjajna intervencija fizioterapeuta Ljilje Dubljević pomogla da, ipak, nastupim i dođem do zlata. Ovo je uspjeh i svih mojih kolega iz Budućnosti, koji su mi pomogli u sparingu”, kazao je 24-godišnji student Fakulteta za fizičku kulturu u Nikšiću.

 

Iako je u prvoj borbi nakon samo 40 sekundi gubio sa velikih 4:0, Tadić ni na trenutak nije posumnjao u sebe, pa je kombinacijom visokih nožnih i ručnih udaraca uspio da primora rivala iz Turske na poraz 5:4.

 

Ukrajinca je i bukvalno raznio, dok je u finalu nošen podrškom najboljeg karatiste u istoriji Budućnosti, Predraga Stojadinova, Rus iz Tjumenja ušao u posljednji minut sa dva poena prednosti (3:1).

 

Ipak, Tadić je skratio distancu napao i Rus je uz dosta sreće izbjegao ubjedljiv poraz.

 

“Nisam obećavao medalju, samo sam se nadao. Tako će biti i u nedjelju u ekipi sa sjajnim momcima. Moj cilj je da iskoristim znanje Vujoševića i u narednoj godini osvojim medalju na Evropskom i Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Tadić.

 

Iako su bili sjajni, Radulović i Vojvodić su se morali zadovoljiti bronzama, što je karatisti univerziteta Mediteran treća uzastopno odličje tog sjaja (bio je treći i na Univerzitetskom prvenstvu svijeta).

 

Sudijski kriterijum je bio naklonjeniji stilu „šitoru”, od našeg „šotokana” pa je u oba kata finala gledan sličan program.

 

“Dala sam trenutni maksimum i zadovoljna sam, iako ne mislim da sam zasluženo izgubila polufinale. No naredna takmičenja su kod nas, pa će i sudije valjda vrednovati „šotokan”. Trpjela sam bolove 20 dana, nisam pričala da ne bude shvaćeno da tražim alibi za slučaj neuspjeha. Dala sam sve od sebe da ispunim plan mog trenera Nele Tatar, koja je bila uz mene sve vrijeme i kojoj sam neizmjerno zahvalna”, rekla je Radulović, studentkinja UCG.

 

A samo ime osvajaća medalja sa velikih takmičenja, Martina Ureja, eliminisalo je sjajnog Vojvodića.

 

“Stalno je u vrhu, pa ima popust jer ga sudije poznaju. Mislim da nije bio bolji, jer sam dao maksimum u duelu sa njim”, osvrnuo se Vojvodić na meč sa Urejem, koji je objedinio titule univerzitetskog prvaka svjeta i Evrope.

 

Sa po dvije pobjede u katama juče su se od nastupa oprostili Milena Milačić (pauzirala godinu zbog povrede), te debitanti Marko Vratnica i Stefan Pajović.

 

U borbama su po pobjedu i poraz zabilježile Marta i Tanja Dukić, kao i Ivan Dabović.

 

Jozo Dabović je izgubio u prvoj borbi, kao i Suzana Mirković, koja je branila zlato do 55 kilograma.

 

Čudna sudijska odluka da Mirković ne prizna dva sjajna napada dalje su odveli takmičarku iz Budimpešte (2:1).

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar