Nenad Trajković: Nigdje nijesam sreo ovako dobre uslove za rad

Sa prvog mjesta ligaškog dijela ABA 2 lige, sa samo jednim porazom u sezoni regionalnog takmičenja, Studentski centar dočekuje završni turnir regionalnog takmičenja od naredne sedmice u Podgorici. I ne bježi od ambicija: pokušaće da izbori plasman u ABA ligu.

Po riječima Nenada Trajkovića, stratega prvog tima, te ambicije su odraz kvaliteta rada i kompletne organizacije kluba. Na svim nivoima. Jer Studentski centar je košarkaški projekat koji po mnogo čemu dijeli logiku i koncept uspješnih kompanija na tržištu. Brižno i dugoročno planiranje na svim nivoima, fokus na svoj i autentičan proizvod – sve to je stalo u svakodnevan rad tima koji i dalje napreduje, raste. Najčešće u dvorani u Kokotima, gdje zaslugom kompanije Voli, glavnog sponzora kluba, Studentski centar ima uslove za rad praktično 24 časa dnevno.

”Nijesam sreo ovako odlične uslove za rad. Kad imaš odlične uslove, dobar materijal, možeš da napraviš i proizvod. Ja se nadam, da ćemo i ove momke koji su trenutno sada sa nama, da dovedemo na vrhunski nivo. Da budu među nosiocima rostera sljedeće sezone, u Studentskom centru ili Budućnost Voliju. Da će ti mladi igrači na neki način, povedeni pokazateljima koje sada imamo, biti tamo gdje mi hoćemo, a to je kod nas. Da budu, ako ne za NBA, onda neki od glavnih činilaca Budućnost Volija” rekao je Trajković.

Nenad Trajković je u košarkaškom regionu veliko ime. Vodio je Partizan, bio selektor mlade i juniorske selekcije Jugoslavije, pomoćnik u NBA timu Finiks Sans ali i velikom Real Madridu…

”Nijesam sreo ni ovakav projekat, koji može da opstane, koji je dio dugotrajne vizije. A to bez materijalne strane ne može da egzistira. Mi imamo sve, a na nama je da gradimo projekat, koji je vrlo mlad. Ja sam došao prošle godine na poziv Dragana Bokana, prvo da probam da radim godinu. Gospodin Bokan je bio zadovoljan mojim radom, a ja sam bio zadovoljan koliko su ti ljudi pokazali entuzijazam, snagu, volju. Materijalnu i psihološku, da učine nešto što može da pomogne i crnogorskoj reprezentaciji i Budućnost Voliju. Da se poruči talentima, da ne idu van. I da sve što mogu dobiti i u Realu ili Barseloni ili Italiji, sve mogu naći ovdje. Nadam se da polako utabavamo stazu koja vodi do završne vizije. Da ovo bude glavni izvor igrača koji će nastupati za reprezentaciju Crne Gore i Budućnost Voli. I biti eventualno dobar ,,proizvod“, koji bi mogao da se proda na košarkaškom tržištu, da sponzori ne bi bili u situaciji da samo stalno ulažu”, objasnio je Trajković.

Ambicije u borbi za ulazak u ABA ligu su, po riječima Trajkovića, sa pokrićem. Naš glavni grad ugostiće osam najboljih timova ABA 2, a važnu podršku u organizaciji pružio je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

”Ovim imamo šansu da pokažemo da smo spremni, spram naših odlučnih uslova, koje nam je obezbijedio sponzor. Jer imamo našu halu, odlične uslove po pitanju treninga sa loptom, fizičke spreme, trenera, odabranih stručnjaka za rad ne samo sa seniorima nego i sa mlađim kategorijama… Samim tim se nadam da ćemo ući u ABA ligu. Da ćemo biti još veći magnet za sve talentovane igrače, prvenstveno iz Crne Gore, ali iz regiona i Evrope. Da ćemo imati još bolje šanse za razvoj talenata, od kojih će neki vjerujem biti i za NBA” napomenuo je on.

Strateg tima je poželio da istakne podršku i posvećenost koju tim i klub uživaju od strane glavnog sponzora.

”Želim izraziti zahvalnost našem glavnom sponzoru kompaniji Voli koja nas je, praktično, dovela do ove situacije. Da već nakon prve godine pretendujemo, da probamo da uđemo u ABA ligu. Na završnom turniru ABA 2 sigurno neće biti lako, ali zahvaljujem se kompaniji Voli, što je logistiku, organizaciju kluba postavila tako da zaista imamo vrhunske uslove. Kroz dobru selekciju igrača, koja je takva da bude splet iskusnih i mladih, došli smo do toga da imamo dobar roster, koji može da se takmiči sa svakim u ABA 2. To smo pokazali u ova četiri ,,balona“ takmičenja. Imali smo jedan poraz, a u ostalim mečevima smo pokazali da zaslužujemo da budemo tu gdje jesmo. Da budemo domaćini i da u takvoj situaciji, uz eventualno još malo sreće, budemo kadri da opravdamo sve što je glavni sponzor u nas uložio. A sve sa ciljem, da se ispuni projekat, da mi budemo prepoznati kao jedan od klubova regiona, koji će služiti za razvoj mladih igrača, u Crnoj Gori i Evropi uopšte’‘, napomenuo je Trajković.

Konačno, posebno je ponosan na razvoj mladih igrača. Trojica su bili dio posljednje akcije seniorske reprezentacije Crne Gore.

”Statistika sve govori. Te igre su bile praćene kroz medije, a nekoliko igrača, a ne želim da ih imenujem, pokazuju veliki napredak. Samim tim su zakucali na vrata seniorske reprezentacije. U ovoj situaciji, koja je snašla cio svijet, pa i ovu malu zemlju, trudili smo se da kroz veliki rad, takmičenje, probamo da zadržimo i sačuvamo ove igrače. Da se ne zaraze, da ne dođu u situaciju velikih zdravstvenih problema. Bili smo vrlo disciplinovani i zbog toga su igrači mogli da više treniraju i napreduju. Vjerujem da smo puno uradili i da će ti momci naredne godine sigurno predstavljati, ako ne glavne igrače u Budućnost Voliju ili reprezentaciji, onda igrače od funkcije. One koji neće sledjeti stalno na klupi, već imati ulogu. Dobili su veliko iskustvo i biće sasvim drugačije vrednovani od strane trenera i klubova u odnosu na prošlu godinu. Mislim da su mnogo napredovali i sada je, na neki način, prilika da u završnici pokažu, da li su sposobni za veliki korak. Da uđemo u ABA ligu’‘, zaključio je Trajković.

Studentski centar će prvi meč četvrtfinala ABA 2 lige u Podgorici igrati u utorak 20. aprila, protiv Slobode iz Užica.

Leave a Reply

Back to top button