Nenad Dulović vicešampion svijeta

Ognjen
Piše: Ognjen 617 pregleda Dodaj komentar
Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Kakav podvig – crnogorski karatista Nenad Dulović sa srebrnim odličjem završio je nastup na 26. Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Dulović je u Budimpeti, u finalnom meču kategodije do 67 kilograma, poražen od Francuza Stivena da Koste 5:3. Crnogorski reprezentativac je u posljednoj sekundi akcijom došao do tri poena, ali su sudije procijenile da su ostvarena nakon isteka vremena.

Plasmanom u finale ostvario je najveći uspjeh crnogorskog karatea od obnove nezavisnosti.

Dulović je na putu do istorijskog finala i uspjeha karijere eliminisao Tonija Noa Pizina iz Švajcarske 1:0, Žoakima Mendeša iz Portugala 6:4, Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije 8:0, Italijana Đanluku De Viva 5:0 i u polifinalnom meču Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0.

Karatista Omladinca, koji do sada nije imao pojedinačno seniorsko odličje sa najvećih takmičenja, nije uspio da prekine dominaciju Da Koste, koji je u Budimpeštu došao kao zvanični evropski, svjetski i olimpijski šampion.

Dulović u seniorskoj karijeri ima i ekipno srebro sa šampionata Evrope u Poreču 2021, a kao mlađi senior može se pohvaliti srebrom sa šampionata Evrope u Sofiji 2017. i bronzom u Alborgu dvije godine kasnije.

Osvojio je drugo seniorsko svjetsko odličje za crnogorski karate u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon bronze Marine Raković iz Linca 2016. godine.

Rezultat Dulovića dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je Crna Gora jedina država sa prostora bivše Jugoslavije koja je imala finalistu u Budimpešti.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar