Nakon 20 godina auto trka u Kolašinu

Ognjen
Piše: Ognjen 492 pregleda Dodaj komentar

Auto moto sportski klub Gorštak za vikend će biti domaćin pozivne brdske auto trke na kojoj će učestvovati najbolji crnogorski sportski vozači.

Takmičenje na stazi Jezerine-Skijalište 1600 dugačkoj 2 kilometra i 300 metara biće generalna proba za automobiliste svih naših klubova pred start novog šampionata Auto i karting saveza Crne Gore i prvo bodovno nadmetanje u Kotoru.

AMSK Gorštak ima dugu tradiciju i brojne uspjehe pogotovo na zimskim trkama čiji su svojevremeno bili veoma dobri domaćini. Nakon duže pauze i preregistracije kluba sportski vozači iz Kolašina nedavno su na zimskim trkama nagovijestili veliki potencijal. Bili su ekipni pobjednici zimske trke u Pljevljima i potom imali veoma zapažen učinak na drugom sniježnom takmičenju na Žabljaku.

U saradnji sa Auto i karting savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin ljudi iz Gorštaka u subotu i nedjelju prvi put biće domaćini pozivne trke u uslovima koji nisu zimski.

“Privodimo kraju sve pripreme oko uredjenja staze i svih tehničkih detalja u skladu sa važećim pravilnicima našeg Saveza. Bezbjednost svih učesnika u prvom nam je planu. Očekujemo zanimljivo takmičenje i veliki odziv vozača, jer namjeravamo da iduće godine konkurišemo za domaćinstvo jedne od trka državnog šampionata. Ovo će da bude dobar test naših organizacionih kapaciteta. Prijave svakodnevno stižu i očekujemo 40 do 50 sportskih vozača iz svih crnogorskih klubova. Voziće se na stazi od Jezerina do novog Skijališta 1600 dužine 2300 metara. Koristim priliku da se zahvalim našoj Opštini i ljudima iz Auto i karting saveza koji su nam pružili veliku podršku. Na nama je da im vratimo odličnom organizaijom”, ističe predsjednik AMSK Gorštak Marko Janković.

U subotu prije podne je tehnički pregled vozila prijavljenih takmičara. Istog dana voziće se dva treninga. Prvi je od 12 sati, a drugi odmah po završetku prvoga. Svečano otvaranje nedjeljne trke zakazano je za 11 sati i 45 minuta, a start prve od dvije vožnje biće u 12 sati.

Trku će otvoriti evropski prvak na brdskim trkama – Vasilije Jakšić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
IZVOR: dnevno.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar