Najlošija utakmica, Roganović drugačije trebalo da vodi utakmicu

Utakmice reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu za Pobjedu komentarisao Stevo Šiško Nikočević, legendarni rukometaš i trener RK Mornar 7

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 2.6k pregleda 1 komentar

Najlošija naša utakmica na turniru. Nije funkcionisalo ništa. Neka velika nervoza na početku se uvukla u ekipu i totalno nas je poremetila. Vjerovatno je važnost meča uticala na ogroman broj promašaja. Nijesmo iskoristili ogroman broj zicera ni neke sedmerce, a onda je gotovo nemoguće dobiti Poljsku. Na kraju je i rezultat ubjedljivo prevagnuo u korist domaćina.

Mislim da je selektor Roganović trebalo drugačije da vodi utakmicu. Ovoga puta kritike idu na njegov račun. Ristu Vujačiću je trebalo dati veću ulogu i u odbrani, a i još nekoliko igrača moglo je da se osposobi za doprinos na terenu. Vidjeli smo da je Božo Simić unio nešto novo, dao brzinu, djelovali smo bolje, a i mladi Kaluđerović je pokazao da može da bude od koristi, samo mu je falilo slobode.

Miloš Vujović se ispromašivao, iako je postigao šest golova, Branka Vujovića nije išlo, dok je Ševaljević podbacio na ovom šampionatu. Njegovim ulaskom nijesmo dobili ono što se očekivalo. Malo je pokazao i Radović na desnom krilu.

U prvom poluvremenu nijesmo iskoristili dva igrača više. Bila je to situacija da okrenemo i povedemo, ali nijesmo uspjeli. Poljaci su se pred odmor odlijepili na plus tri i u nastavku ne samo da više nijesmo bili rezultatski u igri, nego smo izgubili sedam razlike (27:20).

Fali nam veća rotacija i mnogo bolja odbrana. Cijelo vrijeme pričam da igramo loše u fazi odbrane, a to se potvrdilo i sinoć. Bez tog segmenta teško je uraditi nešto više.

Napad nam je dobro išao, ali sinoć ni to. Naš golman Simić je branio odlično, ali je protivnički čuvar mreže bio još bolji zahvaljujući našim lošim šutevima iz odličnih pozicija.

Ostala je još jedna utakmica. Nadam se da ćemo popraviti utisak, od prvog do posljednjeg. Zaslužujemo da smo u drugoj fazi i vjerujem u pozitivno izdanje protiv Slovenije. Momci treba da budu opušteniji, a u krajnjem očekujem i da pobijede.

Podijeli ovaj članak
1 komentar