Najljepša vijest dana: Marko Vešović poslije devet mjeseci na ekipnom treningu

Fudbalska vijest dana stigla je iz Varšave – crnogorski reprezentativac Marko Vešović vratio se ekipnim treninzima u Legiji prvi put otkad je doživio tešku povredu.

Vešović se povrijedio 21. juna 2020. u 45. minutu utakmice sa Slaskom, kada nije ni bio u duelu sa protivničkim igračem.

Foto: Legia Warszawa

Dijagnoza je bila stravična – lom ukrštenih ligamenata koljena i pauza od najmanje osam mjeseci.

Dvadeset četvrtog novembra Vešović je prvi put istrčao na teren trening kampa poljskog velikana, a četiri mjeseca kasnije konačno se priključio radu sa saigračima.

Već sam bio blizu povratka, ali dogodila se povreda. Srećom, injekcije su pomogle, sada se osjećam bolje. Trenutno radim prema sljedećem programu – dva dana rada na terenu, pa jedan u teretani. Danas sam prvi put trenirao s ekipom – rekao je Vešović za klupski sajt.

Dvadeset devetogodišnji Podgoričanin uskoro bi mogao da učestvuje i u kontakt igri.

Vešo se postepeno vraća u tim. Za sada radi takozvane nekontakne vježbe, ali već može da učestvuje u elementima treninga poput završnice, centaršuteva, istrčavanja dionica… Postepeno povećavamo opseg njegovih mogućnosti i uskoro će moći da igra utakmice. Čekamo završne testove koji će se obaviti za sedmicu i po i oni će nam dati odgovor o stvarnom fizičkom stanju igrača – objasnio je Filip Latavjec, doktor prvog tima Legije.

Povratak Vešovića ekipnim treninzima dobra je vijest i za selektora Crne Gore Miodraga Radulovića, koji bi na odličnog univerzalca mogao da računa za narednu akcija ,,sokola“, u septembru ove godine.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button