Nagrađeni najbolji sportisti Crne Gore – Simonović: Možemo se pohvaliti rezultatima koje smo napravili

Vladan
Piše: Vladan 111 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Crnogorski olimpijski komitet uručio je danas godišnja priznanja najboljim sportistima i nacionalnim selekcijama u godini na izmaku.

Nagradu za sportistu godine dobio je Draško Brguljan, kapiten vaterpolo reprezentacije. U ekipnoj konkurenciji nagrade su dobili ženska rukometna i muška vaterpolo reprezentacija.

Priznanja u pojedinačnoj konkurenciji za mlade sportiste pripala pripala su bokserima, Bojani Gojković i Petru Liješeviću.

Foto: COK

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da se Crna Gora, iako je godina prošla sa mnogo manje takmičenja, može pohvaliti ostvarenim rezultatima.

U specifičnim uslovima proglašavamo najboljeg sportistu godine, najbolje selekcije i najbolje mlade sportiste. Nijesmo željeli da preskočimo izbor ni ove godine, željeli smo da nastavimo sa tradicojm i u lijepom maniru da završimo sportsku i poslovnu godinu. Iako je ova godina prošla sa mnogo manje takmičenja, ipak se možemo pohvaliti rezultatima koje smo napravili. Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultata što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Donijelu su bronzu i na taj način zavrijedili priznanje, kao najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji.

Naše dame, takođe, rukometašice, ,,zlatne lavice”, koje su nas i do sada milion puta obradovale i osvojile za nas najvažniju olimpijsku medalju iz Londona, ovog puta sa Evropskog prvenstva nijesu došle sa odličjem ali su došle svijetlog obraza. Izgubile su realno samo jednu utakmicu od domaćina, koja je bila rezultatski izražena, ali sve ostalo je bilo egal – sa Ruskinjama i Francuskinjama. Odigrale su neriješeno sa Španjolkama, a ostale utakmice pobijedile. Ovo je pokazatelj jedne, takođe, mlade ekipe u rukometu, a uz nekoliko iskusnih, imamo se čemu nadati. Vjerujem da će mlade djevojke pokazati potencijal i biti kvalitetne nasljednice one sjajne generacije i generacija koje su nas godinama unazad odbradovale rezultatima.

Kod mladih sportista, imamo dva bisera Petra Liješevića i Bojanu Gojković  – koja je tradicionalno ovdje, treći put. Čestitam im na nagradi, a čestitam i Bokserskom savezu Crne Gore i bokserskom klubu Budva na sjajnom radu, organizaciji i rezultatima. Imamo dobru, mladu i poletnu ekipu, stručan i predan rad što može biti garancija budućih, i u seniorskoj kategoriji, sjajnim rezultatima. Đelim još da kažem da čemo Bojana Boškovića nastvaiti da stipendiramo u narednoj godini. Bio je i do sada naš stipendista, a želimo mu opravak u svakom pogledu i sreću u daljem u životu.

Za sportistu godine bilo je nepodijeljeno mišljenje, ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor COK-a dali su podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu. Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu.

Čestitke dobitnicima nagrada, svima onima koji su u lancu učestvovali da rezultati budu ovakvi, a vjerujem da će naredna godina biti mnogo bolja, da ćemo imati OI u formatu u kojem je to moguće organizovati, čak i sa publikom. Vjerujem da su pripreme odrađene na kvalitetan način. Ovo će biti najskuplje ljetnje Igre do sada, a sve to bi trebalo da se kroz vrijedni rad naših domaćina vrati. Biće teško, ali vjerujem da će uz pomoć Međunarodnog olimpijskog komiteta, Vlade Japana, Organizacionim odborom i Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Igre biti onakve kakve želimo.

Svim građanima Crne Gore, sportistima, radnicima, želim srećnu i uspješnu 2021. godinu. Da nas sreća i zdravlje prati i da ovo što se desilo što prije saniramo i zaboravimo.

Brguljan je sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim građanima Crne Gore želim uspješnu 2021. godinu, prije svega da se oslobodimo virusa i vratimo normalnim životima. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da  ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju.

Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati.

Foto: COK

Kapitenka rukometne reprezentacije Jovanka Radičević, zahvalila se na nagradi, navodeći da očekuje dobre rezultate i u narednoj godini.

U ime reprezentacije zahvaljujem se na nagradi, zasluženoj, vjerujem da će ova olimpijska godina, ako bude moglo da se igra, biti još uspješnija i vjerujem da ćemo i dalje ređati dobre rezultate kao i do sad. 

Bojana Gojković, koja je trećeći put postala šampionka Evrope, kazala je da je velika čast biti najbolji mladi sportista Crne Gore.

Velika je čast biti najbolji mladi sportista, posebno jer sam to priznanje dobila treći put. Velika čast i priveligija, ali i odgovorbnost i obaveza. Očekuje me u 2021. godini Svjetsko prvenstvo, pripremamo se za to i nadam se da ćemo i sa tog takmičenja donijeti dobre rezultate. Konkurencija će biti jaka, ali daću svoj maksimum da nastavim seriju pobjeda i dobrih rezultata.

Foto: COK

Petar Liješević se zahvalio Crnogorskom olimpijskom komitetu na priznanju za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2020. godini.

Hvala Crnogorskom olimpijskom komitetu na priznanju za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2020. godini. Ova godina bila je teška u epidemiološkom smislu i nije bilo puno takmičenja. Uspjeli smo na kraju da izvučemo maksimum iz nje. Nagrada mi puno znači, ali nosi i veliku odgovornost. Nadam da ću uspjeti da izvučem maksimum mogućnosti iz sebe i opravdam priznanje.

Foto: COK
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar