MVP turskog šampionata novi je košarkaš Budućnost Volija!

Dvadesetšestogodišnji košarkaš je “naplatna rampa” oko obruča, jer gotovo sve stiže da zatvori. Odlično se pozicionira u PnR-u, gdje zna i da preuzme niže igrače.

Dobro prati protivnička dodavanja i često ih prekida dobrom reakcijom. Jedan od boljih igrača u Evropi u participaciji skoka, kako u odbrani tako i u napadu.

Kada je u pitanju ofanziva, riječ je o centru koji je “san” svakog spoljnog igrača. Kada izađe na blok, to je onda žargonski “zidanje” prostora, ali se i brzo “odmota” u rolanju gdje obično slijedi napadanje obruča sa obije ruke. Odlična je meta i za lob pasove jer ga krasi vertikalnost.

Alfa Kaba, 60. pik na NBA draftu 2017. godine, potpisao je dvogodišnji ugovor sa “plavima”

Bivši centar Gaziantepa rođen je u Blou, u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Gvineje. Visok je 208cm i bio je najbolji skakač ABA lige 2017. godine u dresu Mege.

Dvije godine je proveo u Asvelu sa kojim je osvojio francuski Kup i prvenstvo. U Francuskoj je proveo i naredne dvije godine, braneći boje Bulzaka i Nantera. Prethodog ljeta je potpisao za turski Gaziantep koji je predvodio do 4. mjesta u regularnom dijelu šampionata zbog čega je nagrađen MVP nagradom.

Prosječno je postizao 13.8 poena i bio lider šampionata sa 10.4 skokova uz 1.34 ukradene lopte i 1.56 blokada po utakmici.

Leave a Reply

Back to top button