Možemo da pariramo Mecu

Redakcija
Piše: Redakcija 168 pregleda Dodaj komentar
Foto: D.STARČEVIĆ

Još jedan od favorita za trofej u Ligi šampiona stiže u Podgoricu. Rukometašice Budućnost Bemaxa sjutra će dočekati vicešampiona iz Francuske, ekipu Meca koja je u prethodnom kolu iskazala moć u Mađarskoj protiv Đera. Takva ekipa, skoro bez slabog mjesta i sa možda najboljom tranzicijom u eliti, biće izazov za mladi podgorički tim. Znaju ,,plave“ kako moraju sa protivnikom, a svjesne su da je potrebna precizna i strpljiva napadačka igra kako bi bile u igri za bod ili dva. Mec ima sve što je potrebno za lake golove, dominira brazilska reprezentativka Almeida de Paula, trenutno, nakon tri odirana kola, možda i najbolja rukometašica Lige šampiona. Lako, brzo, efikasno dolazi do golova, proigrava saigračice približnog kvaliteta.

Istina je sljedeća – Mec nema velike zvijezde poput Neagu, Mork, Vjehirevu i mnoge druge visokog kvaliteta, ali ima nešto drugo što možda i niko nema: timsku snagu!

– Jak i kvalitetan rival sa dobrim individualcima na svim pozicijama. Na tranziciji baziraju veći dio igre. Ovome segmentu moramo najviše da se posvetimo, stopiramo napade na vrijeme i nametnemo svoj ritam, jer smo domaćini. Ovdje niko ne ne može da igra isključivo svoju igru – poručila je Nina Bulatović.

Nina Bulatović

Moćni Đer, sa možda i najboljom napadačkom formacijom, nije mogao ništa protiv ozbiljnog protivnika kakav je Mec. Razbuđeni francuski tim je upravo tranzicionom igrom obezbijedio velika dva boda.

– Svakoga je iznenadila pobjeda u gostima Meca protiv Đera, ali i to su igračice kao i mi. Sve je do pristupa i sa svakim može da se igra – poručila je Bulatović.

Budućnost ne smije da griješi u napadu, svaku tehničku grešku ili neiskorišćen zicer gošće će znati da kazne. A laki golovi podižu moral ekipi.

– Očekuje nas težak meč u oba smjera. Tranziciono su jaki i moraćemo sa jakom odbranom i vraćanjem da ih zaustavimo. Odigrali smo do sada tri utakmice, pobijedili dvije, izgubili od Esbjerga koji je kvalitetom sličan Mecu. Između ostalog obje ekipe su bile učesnice završnog turnira Lige šampiona. Bez obzira na ovakav start Meca i na posljednji trijumf u Đeru, smatram da i sa njima možemo da igramo. Domaćini smo i daćemo sto odsto na terenu – jasna je pivotkinja ,,plavih“.

Francuska ekipa se i odbrambeno podigla u ovoj sezoni. Od Đera su primili samo 24 gola, ali su u festivalu golova u Bukureštu (32:32) napadački bili više raspoloženi.

Mnogi detalji su u igri za dobar rezultata. Favorit, pokazuju Liga šampiona, je samo na papiru. Znaju to šampionke naše ekipe, koje su spremne da pokažu bolje lice od onoga iz posljednje pobjede u Zagrebu. Trener Bojana Popović za duel sa francuskom ekipom imaće na raspolaganju sve protimke, koje su, nakon EHF reprezentativne neđelje, udarnički trenirale posljednjih šest dana.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar