Mornar u srijedu počinje sezonu – Pavićević: Čvrstom odbranom obezbijediti plasman u finale

Za košarkaše Mornara sezona počinje u srijedu – od 19 časova, u drugom kolu kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona, Barani će igrati protiv domaćeg Kaleva.

Estonci su u prvom kolu, u kojem je Mornar bio slobodan, savladali portugalski Sporting 86:69.

Trener Mornara Mihailo Pavićević gledao je nekoliko snimaka sa mečeva košarkaša Kaleva, a juče ih je uživo vidio na djelu.

“Potvrdili su utisak koji smo ranije stekli o njima. To je dobra šuterska ekipa. Ukoliko ih krene šut, mogu da budu veoma neugodni. Kvalitetnom odbranom moramo da neutrališemo to njihovo najjače oružje. Nadam se da ćemo biti fokusirani od prvog minuta, da ćemo nametnuti svoj ritam i ponavljam, prije svega, čvrstom odbranom, obezbijediti plasman u finale ovog kvalifikacionog turnira“, kazao je Pavićević.

Eventualni protivnik u finalu (17. septembra) biće pobjednik drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju njemački Bamberg i litvanski Juventus Utena.

Bamberg je, kao i Mornar, bio slobodan u prvom kolu, dok je Juventus Utena eliminisao austrijski Kapfenberg, 90:68.

Mornar je je u pripremom periodu odigrao šest utakmica.

Dobio je Podgoricu, Igokeu, Borac iz Banjaluke i rumunski Kluž, a izgubio u revanšu od Igokee, dok je u generalnoj probi pred put u Talin igrala neriješeno protiv Budućnost Volija, 83:83.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button