Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine i dalje lider u crnogorskom naučnom izdavaštvu

Ognjen
Piše: Ognjen 2.3k pregleda Dodaj komentar
ucg.ac.me

Iz štampe je izašlo novo izdanje časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, drugo izdanje sedmog volumena. Jednini crnogorski časopis koji je indeksiran u dvije najprestižnije svjetske indeksne baze: „Web of Science“ i „Scopus“, u najnovijem izdanju je objavio deset članaka, devet originalnih i jedan pregledni članak koji je potpisalo ukupno trideset osam autora.

Crnogorski časopis za sportske nauke i medicinu je nastavio da podiže svoj indeks uticajnosti (impact factor) i ove godine mu je dodijeljen najveći indeks uticajnosti ikada. Naime, prestižna svjetska baza „Scopus“ je u najnovijoj dodjeli navedenih indeksa, koji su objavljeni tokom ljeta, odredila našem časopisu „CiteScore“ (0,60), SJR (0,167) i SNIPE (0,634) za 2017. godinu, dok „CiteScoreTracker“ je za 2018. godinu već dostigao vrijednost od 0,50 na 9. avgust 2018. godine, što obećava dalji rast indeksa uticajnosti i u narednoj godini. – istakao je jedan od glavnih urednika časopisa, doc. dr Stevo Popović.

U tekućem broju najprestižnijeg crnogorskog časopisa autori su se potpisali ispred institucija iz dvanaest država: Irana, Malezije, Češke republike, Turske, Hrvatske, Litvanije, Slovačke, SAD, Islanda, Južnoafričke republike, Srbije i Italije, odnosno četiri kontinenata.

Sa zadovoljstvom ističemo da u našem časopisu svoje rukopise objavljuju naučnici iz cijelog svijeta, sa velikog broja renomiranih institucija. Interesantno je naglasiti da u posljednjih sedam godina, koliko časopis postoji, u časopisu su objavljeni članci autora koji dolaze sa svih kontinenata (osim Antarktika, naravno) i na to smo posebno ponosni, budući da ova činjenica predstavlja jedan od najznačajnijih faktora u određivanju kvaliteta časopisa. – istakao je, takođe glavni urednik u časopisu, prof. dr Duško Bjelica, i dodao – U tekućem broju, izdvojio bih autora na jednom od objavljenih članaka, dr Ičira Kavačija, profesora društvene epidemiologije sa Harvard univerziteta, univerziteta koji je, prema Šangajskoj listi, najbolje rangirani univerzitet na svijetu. – zaključio je prof. dr Duško Bjelica.

Više informacija o najnovijem izdanju možete pronaći na zvaničnoj stranici časopisa: www.mjssm.me

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar