Mladi vaterpolisti dobili status perspektivnih sportista

Vladan
Piše: Vladan 745 pregleda Dodaj komentar
Foto: B. Ćupić

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je svečano uručio rješenja kojim se mladim vaterpolistima, osvajačima srebrne medalje na nedavnom održanom Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, utvrđuje status perspektivnog sportiste.

“Ajkulice” će, na osnovu navedenih rješenja, primati stipendiju Ministarstva sporta i mladih narednih godinu dana.

Kroz status perspektivnog sportiste cilj nam je da na adekvatan način skrenemo pažnju na značajne rezultate ostvarene u mlađim kategorijama i pokažemo da država brine o našim sportskim potencijalima, ali i da im damo dodatni podstrek da sa istim žarom nastave da se bore za svoju reprezentaciju. Sa posebnim zadovoljstvom danas mogu istaći da imamo oko 40 sportista koji su osvojili medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama i na osnovu toga primaju stipendije Ministarstva sporta i mladih”, rekao je Janović.

Ovu priliku ministar je iskoristio i da “ajkulicama” uruči evropske omladinske kartice koje će im, kao mladim sportistima koji često putuju na međunarodna takmičenja, omogućiti i brojne popuste u zemljama Evropske unije.

Mladi vaterpolisti su se zahvalili ministru na prijemu, stipendijama kao ostalim poklonima i istakli da im je ovakva pažnja države dodatan podstrek da nastave u istom ritmu i da se bore za nove medalje.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar