Mitrović od Asvela traži preko milion eura odštete za otkaz

Ognjen
Piše: Ognjen 256 pregleda Dodaj komentar
Foto: AP

Crnogorski košarkaški trener Zvezdan Mitrović podnio je tužbu prvostepenom Sudu za radne sporove u Lionu u vezi sa raskidom ugovora sa Asvelom u maju 2020. godine. Kako piše francuski košarkaški portal “Basket Actu”, Mitrović traži ukupnu nadoknadu štete u visini 1.167.848 eura.

Ukupan iznos odštetnog zahjetva je podijeljen u nekoliko djelova.

Bivši selektor Crne Gore potražuje 481.464 eura odštete za otkaz “bez stvarnog i ozbiljnog razloga”. To je iznos bruto zarada Mitrovića od 3. maja 2020. godine, kada je primio posljednju platu, do 30. juna 2021. kada je sticao važeći ugovor, uključujući i planirano povećanje plate za sezonu 2020/21.

Sumu od 297.740 eura Mitrović potražuje za nanošenje štete ličnom imidžu i nematerijalne štete za “brutalan i mučan otkaz”. To je iznos koji odgovara visini 10 bruto plata u sezoni 2019/2020.

Mitrović potražuje i 210.000 eura nadoknade štete zbog odluke da napusti posao selektora u reprezentaciji Crne Gore, kako bi se posvetio isključivo poslu u Asvelu, te 178.644 eura za paušalnu nadoknadu dodatnog rada u aprilu 2020. godine.

Mitrović nije želio da komentariše tužbu za portal “Basket Actu”.

Mitrović i Asvel čekaju 21. jul kada će biti poznata odluka Suda za radne sporove u Lionu, koji od početka 19. vijeka rješava pojedinačne sporove koji proizilaze iz ugovora o radu, i to kada se ne može postići dogovor mirnim putem pred redovnim sudom. Sudije u ovom sudi nisu profesionalci, bira se parni broj sudija, polovina članova predstavlja poslodavce, a polovina zaposlene….

Mitrović (52) je maju 2020. godine osporio odluku francuskog kluba o otkazu tražeći punu finansijsku odštetu.

Zamijenio ga njegov bivši pomoćnik Ti Džej Parker, mlađi brat predsjednika kluba Tonija Parkera.

Mitrović se kasnije vratio u Monako, osvojio Evrokup i izborio mjesto u Evroligi prvi put u istoriji kluba. Zbog toga je proglašen za trenera godine u Evrokupu.

U decembru 2021. na klupi Monaka zamijenio ga je Saša Obradović…

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar