Mirko Šarčević prvak Evrope!

Ognjen
Piše: Ognjen 235 pregleda Dodaj komentar
Foto: IBA

Crnogorski bokser Mirko Šarčević osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerevanu!

On je danas u finalnom meču kategorije do 80 kilograma pobijedio domaćeg boksera Agvana Aleksijana iz Jermenije 3:1.

To je njegova prva zlatna, ukupno treća evropska medalja. Do nje je došao fantastičnim boksom u prve dvije runde, dok je domaći bokser nošen frenetičnim navijanjem ali više pristrasnošću suudija dobio treću, ali nije uspio do preokreta.

Od starta se Šarčević, kojem je u uglu bio trener reprezentacije Sergej Kudravšjov, opredijelio na boks iz kontre protiv stamenog domaćina, koji nije imao rješenja ne samo na ljevicu našeg boksera, već ni na fantastični desni direkt mladog Bjelopoljca.

Prvu rundu bokser Mugoše Kovačevića iz BK BIjelo Polje, dobio je na četiri liste i samo sudija iz Izraela je glasao za Aleksijana.

U drugoj takođe 4:1, u identičnom boksu iz prve runde, samo je Mađar ovoga puta “pogurao” Jermena. No, u trećoj je samo Izraelac dao prednost Šarčeviću i otkolonio sve dileme.

Ispravno, jer osim par nesportskih udaraca Jermena, Šarčević je bio bolji i u završnoj rundi.

On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram, ali je supertalentovani Bjelopoljac “kontra garda” bio godinu mlađi od konkurencije.

Šarčević je nesvakidašnji talenat pokazao na prvom velikom takmičenju, kada je u Gruziji u juniorima sudijskom nepravdom ostao bez zaslužene zlatne medalje i morao se zadovoljiti evropskim srebrom, iako je nadvisio prvaka Rusije.

Bokser Bijelog Polja na putu do finala u Jerevanu eliminisao je i Luiđija Šalova iz Hrvatske, Njemca Stivena Učena Ndouku i u poufinalu Rusa Ramazana Magomedkanova.

IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar