Miodrag Perunović predsjednik Savjeta za sport

Članovi savjeta su još i Božidar Bonja Ivanović, Mirko Vičević, Jovanka Radičević, Dejan Bašanović, Branko Brnović, Dimitrije Rašović, Filip Patković i doc. dr Jovica Petković

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 270 pregleda Dodaj komentar

Predsjednik Savjeta za sport je Miodrag-Mijo Perunović, odlučila je danas konstitutivna sjednica novoizabranog Savjeta.

Savjet za sport predstavlja stručno-savjetodavno tijelo, koje ima predsjednika i osam članova koji se biraju iz reda sportista sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, istaknutih sportskih radnika i zaposlenih u Ministarstvu sporta i mladih. Predsjednika i tri člana predlaže Ministarstvo, isto toliko i COK dok po jednog člana predlažu POK i ustanova visokog obrazovanja iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja.

U novom sazivu Savjeta za sport našle su se sportske legende poput Miodraga Perunovića, boksera i osvajača evropskog zlata i svjetskog srebra, dobitnika Trinaestojulske nagrade, Božidara Bonja Ivanovića šahovskog velemajstora, višestrukog prvaka Crne Gore i Jugoslavije, osvajača medalja na evropskom i svjetskom prvenstvu, bivšeg ministra sporta. U savjetu su i Mirko Vičević, osvajač olimpijskog, svjetskog i evropskog zlata, člana Kuće slavnih vodenih sportova, Jovanka Radičević proslavljena rukometašica osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu i evropskog zlata i bronze, Dejan Bašanović osvajač evropske bronzane medalje u para stonom tenisu, kao i istaknuti fudbalski stručnjak i selektor Branko Brnović.

Osim njih, u Savjetu su dugogodišnji sportski funkcioneri dr Dimitrije Rašovića, i mr Filip Patković, kao i predstavnik Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, doc. dr Jovica Petković.

Za predsjednika Savjeta za sport izabran je Miodrag Perunović.

Shodno Zakonu o sportu, Savjet je nadležan da daje mišljenja i predloge u postupku pripreme Strategije i zakona kojim se uređuje oblast sporta; mišljenja i predloge o stručnim pitanjima u sportu i druge poslove u skladu sa ovim zakonom i aktom o obrazovanju savjeta.

Predstavnici novoizabanog Savjeta za sport zahvalili su se ministru sporta i mladih u tehničkoj Vladi, Vasiliju Laloševiću, kao i ostalim predlagačima na poštovanju njihovih sportskih dostignuća i prilici da i u narednom periodu svojim iskustvom i ugledom daju doprinos razvoju sportske oblasti.

Ministar Lalošević poželio je članovima Savjeta uspješan rad, uvjeren da će respektabilan saziv istog, rezultirati brojnim idejama koje će dovesti do povoljnijeg položaja i novih benefita za naše sportiste i sportske radnike.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport, Miloš Lalević načelnik Odsjeka za međunarodnu saradnju i Danilo Medojević, samostalni savjetnik u Direktoratu za sport.”

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar