Miljan Vujović među najboljim mladim igračima svijeta: Nominacija rezultat truda i rada

Golman rukometnog kluba ”Celje”, Cetinjanin Miljan Vujović, našao se među 28 najboljih mladih igrača svijeta u sezoni 2020/2021 u tradicionalnom izboru rukometnog portala Handball planet.

Nominacije su sastavljene od strane rukometnih novinara iz cijelog svijeta, a glas publike će biti pridodat njihovim glasovima. Glasanje traje do 20.juna , a za mladog Cetinjanina može se glasati OVDJE! 

Nekadašnji čuvar mreže ”Lovćena”, tivatskog ”Partizana” i ”Gorenja” govorio je za Radio Cetinje o sezoni koja je za nama i u kojoj je zaslužio pomenutu nominaciju.

Zadovoljan sam svojim individualnim učinkom prethodne sezone. Mislim da sam mnogo napredovao i opravdao očekivanja stručnog štaba i ljudi iz uprave. Ekipno smo mnogo podbacili i pored toga što smo sezonu otvorili veoma dobro. Pružali smo dobre partije u Ligi šampiona, dok smo u domaćem prvenstvu bili bez greške iz 19 utakmica. Ipak, u finišu nijesmo bili na očekivanom nivou. Izgubili smo četiri utakmice i od odlične sezone stigli smo do jedne od najgorih sezona u novijoj istoriji kluba, pošto smo istu završili na trećem mjestu i bez ijednog trofeja – rekao je mladi Cetinjanin.

Vujović već pet godina svoju karijeru gradi u Sloveniji. Sa svega 15 godina otisnuo se u inostranstvo i nije pogriješio.

Posljednjih pet godina igram u Sloveniji. Sa 15 godina sam stigao u ”Gorenje” iz Velenja gdje sam za tri godine stekao potrebno iskustvo i afirmisao se kao osoba i sportista. Poslije je stigao poziv koji se ne odbija od najboljeg kluba u državi – ”Celjea”. Ovdje sam već dvije sezone i nedavno sam produžio ugovor na još dvije godine. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću još više napredovati. Nominacija od eminentnog portala je svakako rezultat vrijednog truda i rada- dodao je Vujović.

Inače, Cetinjanin igra za reprezentaciju Slovenije, u čijem je sastavu bio i na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Egiptu, januara ove godine.

Leave a Reply

Back to top button