Mijač oštetio Budućnost za preko milion eura

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 278 pregleda Dodaj komentar
Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice optužio je bivšeg predsjednika Fudbalskog kluba Budućnost Veselina Mijača da je oštetio klub za preko milion eura.

Prema Rakčeviću, klub je sa nekada prvim čovjekom plavo-bijelih imao tri ugovora i jedan aneks sa firmom Savana čiji je Mijač vlasnik.

Nakon izlaska sponzora iz kluba, sproveli smo jednu sveobuhvatnu reviziju i utvrdili brojne nepravilnosti i nezakonitosti, koje već rezultiraju tužbama koje je Glavni grad i FK Budućnost podnio prema sudovima. Došli smo do fakata da je FK Budućnost oštećena od strane bivšeg sponzora za višemilionske iznose. Došli smo do podataka iz jednog nalaza koji pokazuje da sponzor nije u cjelosti izvršio svoje obaveze za 2021. godinu. Odnosno da je klub zakinuo za 315.000 eura i da je u periodu do 1.01. 2022. do 20.juna 2022. godine kada je zaključen ovaj sporni ugovor sponzor uplatio samo 540.000 eura, odnosno 60.000 manje“, rekao je Rakčević, a prenosi Dan.

Kako govori Rakčević, biznismen je za godinu dana u Budućnost uložio svega 15.000 eura.

Tim ugovorom je propisano da se uloži isključivo 1.200.000 eura u FK Budućnost na godišnjem nivou, ne uzimajući u obzir sve što se dobije od UEFE, od prodaje igrača. Neki su bili od 600 i 700 hiljada. Sada se pominju u veći iznosi za kupovinu igrača. Imate situaciju da je sponzor za čitavo vrijeme trajanja posljednjeg ugovora uložio samo 15.000 eura za godinu, umjesto 1.200.000. A umjesto toga sponzor je zaključio četiri ugovora o zajmu između njegove firme Savana i FK Budućnost na čijem je on čelu bio kao predsjednik nadzornog odbora, dakle u direktnom konfinktu interesa. Tim ugovorom tereti klub za 700.000 eura po kamatnoj stopi od 3,8 posto. Tužbom tražimo poništaj ovih ugovora. Imamo čovjeka koji ne da nije dao novac koji je trebao nego je napravio zajmove sa samim sobom faktički, bez odluke Skupštine akcionara”, rekao je zamjenik pa dodao da je situacija u klubu stabilna.

Situacija u klubu je stabilna nalazimo se na prvom mjestu na tabeli iako nijesmo igrački jaki jer je dobar dio igrača napustio Budućnost. Nijesmo ni u jednom trenutku sugerisali ljudima u klubu koga treba da dovedu ni na koji način da realizuju transfere.”

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Lobsport
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar