Mihailović: Nadam se da ćemo ostvariti dvije bitne pobjede; Nikolić: Neće biti lako

Vladan
Piše: Vladan 266 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u četvrtak (18 h) protiv Mađarske u Debrecinu igra prvi od dva kvalifikaciona meča za odlazak na Mundobasket.

Obje selekcije su u prvom “prozoru” savladale Portugal, a izgubile od Francuske, pa je jasno da će nakon predstojeća dva meča situacija u grupi biti mnogo jasnija.

Ekipa još nije kompletirana. Jovan Kljajić je stigao, a večeras će se saigračima priključiti Bojan Dubljević i Nemanja Radović. Prvi trening u kompletnom sastavu Crna Gora će odraditi sjutra.

“Odlična je atmosfera, odlični su treninzi, spremamo se da budemo što bolje ukomponovani za predstojeće dvije utakmice. Znamo da neće biti lako. Mađari imaju dobru ekipu, Majkl Hopkins je dobio njihov pasoš. On je fizički jak košarkaš, igra sa dosta energije. Neće biti lako, ni nama, ali ni njima”, poručio je u najavi meča reprezentativac Crne Gore, Zoran Nikolić.

Prednost naše selekcije može biti činjenica da se igrači dobro poznaju, pa neće biti potrebno vremena za uigravanje.

“Dugo se poznajemo, dugo vremena smo proveli u reprezentaciji, dosta nas je igralo zajedno u klubovima. Radović i Dubljević će nam dodatno pomoći da igramo bolje, guraće nas ostale da imamo još veći doprinos tokom utakmice”, smatra Nikolić.

Vladimir Mihailović je odlično odigrao utakmice protiv Francuske i Portugala i biće jedan od aduta u predstojeća dva meča.

“Mađari su dosta neugodna ekipa. Imaju kontinuitet u sastavu, nema mnogo promjena, dobro se poznaju, tako da im malo vremena treba da se uigraju. Nadam se da ćemo mi nastaviti gdje smo stali. Prvi “prozor” je bio uspješan – imamo jednu pobjedu, druga nam je izmakla. Nadam se da možemo nastaviti sa tim izdanjima i da u ova dva meča ostvarimo dvije vrlo bitne pobjede”, poručio je Mihailović.

Utakmice sa Mađarima mogu da odrede dalje tok kvalifikacija. Pritiska, smatra Mihailović, nema..

“Ne bih to shvatao kao opterećenje, već jedan motiv više. Svaka utakmica je korak bliže. Bilo bi sjajno ako bismo slavili tamo i napavili brejk. Idemo utakmicu po utakmicu”, kazao je košarkaš Mornara.

Druga utakmica Crne Gore i Mađarske igra se u nedjelju (18 h) u “Bemax areni”.

Tri selekcije iz grupe prolaze u drugu fazu.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar