Meč odluke između “Lavova” i “Zmajčeka”

Rajko
Piše: Rajko 1.4k pregleda Dodaj komentar
Foto: Nebojša Tejić

Utakmica Crna Gora – Slovenija igra se večeras od 20:30h. 

Po pitanju plasmana među 12 najboljih selekcija Evrope, za Crnu Goru stvari su sasvim jasne – to je dobra okolnost pred večerašnji susret sa Slovenijom, reprezentacijom koja je na poslednjem Svjetskom šampionatu osvojila bronzanu medalju i koju Crna Gora mora da pobijedi. Zadatak nimalo lak, otežan zbog činjenice da u timu neće biti Vuka Lazovića, zbog isključenja protiv Makedonije.

 Ekipa Slovenije je jedan izuzetan sastav. Bronzana medalja sa prošlog Svjetskog prvenstva govori o tome. Jedna fantastična odbrana, vrlo čvrsta, dobri golmani, sjajan stručnjak Veselin Vujović na klupi i velika, ogromna podrška koji oni ovdje imaju i koju će sjutra definitivno imati naročito nakon onih događanja iz predhodnog kola. Neće nam biti lako, to je sigurno. Ali borićemo se najviše što možemo  – kazao je selektor muške rukometne reprezentacije Dragan Đukić.

Slovenija je izgubila na startu od Makedonije, remizirala je sa Njemačkom u utakmici punoj kontroverznih sudijskih odluka – selektor Veselin Vujović, vrlo revoltiran, najavljivao je napuštanje šampionata, do kojeg ipak neće doći. “Zmajčeki” su oslabljeni jer u timu neće biti pivota Blagotinšeka. Igra Slovenije je umnogome drugačija od igre Makedonije, znaju to u taboru naše selekcije.

– Protiv Slovenije ne možemo igrati kao protiv Makedonije. Imaju izuzetno brzu igru, tranziciju. Imaju fenomenalne plejmejkere, neće biti lako sa njima ali sam siguran da će to biti jedna prava sportska borba i da neće biti onih stvari kojih je bilo u nekim predhodnim utakmicama – poručio je Đukić.

Reprezentativac Rade Mijatović sličnog je mišljenja kao selektor Đukić.

– Slovenija forsira brz rukomet, brzu tranziciju, brz prenos lopte i jako teško ih je ispratiti. Svaka tehnička greška u napadu se kažnjava kontra-napadom – kazao je Mijatović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar