Matijašević objavio spisak za Evroligu

sport
Piše: sport 240 pregleda Dodaj komentar

odbojkasiNakon eliminacije u prvoj rundi kvalifikacija za SP u Skoplju, odbojkaši Crne Gore okreću se novim obavezama – sjutra u Budvi počinju pripreme za Evroligu. Na spisku selektora Nikole Matijaševića je 17 imena, među kojima i nekoliko mlađih igrača. Nema tehničara Sima Dabovića i primača Marka Bojića koji su nastupili u Makedoniji.

 

Naredne pripreme trebalo bi da posluže da se ekipa što bolje pripremi za Evroligu odnosno da se u hodu isprave greške iz Makedonije. Crnogorska ekipa imaće 15-ak dana na raspolaganju, jer prvi turnir u Mađarskoj počinje 15. juna. Na širem spisku selektora Matijaševića su i nova lica – tehničari Rajko Strugar i Miloš Tatar, srednji bloker Luka Babić, korektor Goran Bošković, te libero Rade Papović.

 

Proširili smo spisak sa nekoliko mlađih imena. Mislim da ekipa nije bila u najboljoj fizičkoj formi, a treba imati u vidu da nas čeka dugo i zahtjevno takmičenje. Igraćemo praktično čitav mjesec, i to svakog vikenda. O Strugaru i Tataru, koji su juniorski reprezentativci, čuo sam dosta lijepih riječi. Željeli smo i jaču konkurenciju, pa je Savez prihvatio da pozovemo 17 igrača. Zbog toga, cilj nam je da imamo što više mladih i spremnih igrača – kazao je Matijašević.

 

Sa druge strane, stručnom štabu su ponovo na raspolaganju Vojin Ćaćić, te Božidar Ćuk koji nije nastupio u Skoplju jer nije dobio crnogorski pasoš.

 

Velike su šanse da se završi pasoš Ćuku, vjerujem da ćemo moći da računamo na njega u narednom takmičenju – dodao je selektor.

 

Ekipa će trenirati u Budvi sve do početka prvog turnira koji se igra u Mađarskoj (15, 16. i 17. juna). Uz domaću i našu selekciju, u istoj grupi su još Španija i Češka…

 

Dosta ćemo raditi na tome da fizičku spremu podignemo na viši nivo, dok ćemo se u posljednjih sedam-osam dana posvetiti tehničko-taktičkom dijelu. Dobili smo snimke sa utakmica Mađarske, a sa Česima ćemo vjerovatno razmijeniti video-materijal. Teže nam je da nabavimo snimke Španaca, ali pošto u Mađarskoj protiv njih igramo posljednjeg dana, vidjećemo ih tamo…Treba da odigramo bolje u odbrani i napadu, a pogotovo da  popravimo blok. Kada ste slabi u bloku, onda ni odbrana nije dobra – zaključio je Matijašević.

 

Na spisku su

 

Tehničari: Marko Vujović, Rajko Strugar, Miloš Tatar.

 

Primači: Aleksandar Milivojević, Balša Radunović, Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk.

 

Srednji blokeri: Milan Marković, Luka Šuljagić, Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Luka Babić.

 

Korektori: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Goran Bošković.

 

Libero: Ivan Rašović, Rade Papović

 

Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar