Marković: Očekuje nas interesantno i neizvjesno finale; Bošković: Nadam se dobrom meču

Odbojkaši Budve i Budućnost voleja u subotu u Herceg Novom odlučuju o trofeju u Kupu Crne Gore

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 429 pregleda Dodaj komentar

Iako su odbojkaši Budve u sezonu ušli kao apsolutni favorit za oba domaća trofeja, izabranici Miloša Markovića finale Kupa Crne Gore u Herceg Novom ulaze sa istim brojem pobjeda u sezoni kao i Budućnost volej. Oba tima su, naime, ligaški dio prvenstva završila da po devet pobjeda i jednim porazom u međusobnim mečevima (Budvani su bili prvi zbog dva boda više), posao u polufinalu plej-ofa su završili sa po dvije maksimalne pobjede, kao i u polufinalu Kupa.

S toga ljubitelji odbojke u Crnoj Gori očekuju interesantno subotnje finale (17 časova), iako, na papiru, Budva ima prednost.

Trener Budve, koja brani trofej, Miloš Marković, kazao je da su akteri finala ekipe koje su ove sezone pokazale najviše, i koje su se posljednji put sastale u novembru prošle godine.

– To je jako duga pauza i određeni izazov koji nas očekuje pred finale Kupa. Siguran sam da je ove godine situacija izjednačenija, ekipe su približno jednake kvalitetom i iskustvom. Ubijeđen sam da nas očekuje jako interesantno i neizvjesno finale. Naša želja i cilj uoči početka sezone su odbrana duple krune. Raduje me da smo zdravi, dobro smo radili i siguran sam da će se taj rad isplatiti, vjerujem da će u subotu veče kolega Bošković biti u prilici da mi čestita pobjedu”, rekao je Marković. On smatra da će u finalu pobijediti ekipa koja bude staloženija i smijerenija.

– Trofej će osvojiti ekipa koja bude uspjela da redukuje broj grešaka, da servisom udalji protivnika od mreže i na taj način olakša sebi realizaciju kontranapada – dodao je Marković.

Trener Budućnost voleja Miljan Bošković je istakao da mu je ove godine pripala čast da kao prvi trener bude akter finala, s obzirom na to da je u prethodnim finalima bio u ulozi pomoćnog trenera.

– Prvi međusobni meč u sezoni, u Podgorici, dobila je Budva, dok smo mi slavili u Budvi. Nadam se da će u Herceg Novom biti dobar meč. Pozvao bih navijače da dođu u velikom broju i uživaju u, nadam se, pravom odbojkaškom spektaklu – rekao je Bošković.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar