Marko Petković: Naša ekipa je mlada, ali vjerujemo u sebe i pružićemo maksimum

Marko Petković je igrač Jadrana, karijeru je započeo u vaterpolo klubu Beograd. Igrao je još u Galatasaraju, Budvi, Barseloneti i Radničkom iz Kragujevca. Imali smo priliku da razgovaramo sa Markom, koji je za Meridian Sport portal otkrio kako su tekle pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojem klubu mu je najbolje bilo i kakvi su mu planovi nakon kraja vaterpolo karijere.

Prvu fazu kvalifikacija za Ligu Šampiona prošli ste u skladu sa očekivanjima. Naredni rivali su mnogo opasniji, ali čini se da i vi sada možete da igrate rasterećenije protiv favorita.

Već u prvoj fazi kvalifikacija smo imali jako tešku grupu, ali smo dobrim igrama uspjeli da pobijedimo Sintez i Apolon. I pružimo jak otpor veći dio utakmice vrhunskim ekipama kao što su OSC i splitski Jadran.

Trenirali ste na Škveru, nekako izbjegli probleme sa infrastrukturom, iza sebe imate i odigran turnir u Podgorici, koliko ste spremni za tri meča u tri dana protiv jakih rivala?

Turnir u Solnoku će biti znatno jači nego onaj u Podgorici, iako imamo manji broj utakmica. Žrijebom smo dobili tri izuzetno jake evropske ekipe, ali ako budemo igrali kako možemo, nijedna od ovih ekipa nije nepobjediva. Naša ekipa je mlada, ali vjerujemo u sebe i pružićemo svoj maksimum. Ako to bude dovoljno za prolaz, super, ako i ne, opet ćemo biti zadovoljni.

Bogata karijera je iza tebe, mnogo klubova, skrasio se u Novom i Jadranu, čini se da se tu osjećaš kao svoj na svome?

Promijenio sam dosta klubova i gradova. I uglavnom svuda sam bio lijepo prihvaćen i uživao. Ali nigdje se nisam osjećao lijepo kao u Herceg Novom. Zato i jesam tu već šest sezona i iskreno, ne planiram da se selim.

Nastupio si na Olimpijskim Igrama, kompletirao učešće na velikim takmičenjim sa Crnom Gorom?

Olimpijske igre su zaista posebno takmičenje. Žao mi je što su zbog Covida-19 tribine bile prazne jer bi to u Japanu bio pravi spektakl. I još veći žal ostaje zato što nismo uspjeli da osvojimo medalju koju smo toliko sanjali.

Živiš od majstorija u vodi, a relaksiraš se na vodi, nije tajna da je ribolov tvoj omiljeni hobi?

Ribolov je moja velika strast. Svaki slobodan dan koristim da budem na vodi ili moru, u zavisnosti gdje se nalazim. Svako ima ili bi trebao da ima neki vid relaksacije i punjenja baterija. Ribolov je definitivno moj. Stoga sam klubove, odnosno gradove, dijelimično birao gledajući imam li vodu u blizini.

Kakvi su planovi nakon kraja karijere, već si dugo u Herceg Novom, razmišljaš li da ostaneš u Crnoj Gori?

Supruga i ja, iako smo iz Beograda, dosta vremena smo proveli u Herceg Novom kroz različite faze života. Volimo taj grad i ljude i sve više razmišljamo o spuštanju sidra u Novom.

Izvor
Meridian Sport portal / meridianbetsport.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button