Marko Bojić potpisao za Al Naser

Četiri godine nakon što je otišao iz Dubaija, Marko Bojić se vraća u arapsku klupsku odbojku – jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša je potpisao ugovor sa Al Naserom iz Saudijske Arabije.

– Idem u klub koji ima zvučno ime u Aziji, to je lanac više klubova sa istim imenom u Persijskom zalivu. Prezadovoljan sam sa svime što smo dogovorili, pa mirne glave, rasterećeno i maksimalno motivisano odrađujem pripreme reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – kaže Bojić.

Primač servisa naše reprezentacije je otišao u Al Naser na poziv srpskog trenera Zvonka Nikolića.

– On je imao dobru prošlu sezonu u drugom klubu pa su ga angažovali iz Al Nasera. Oni žele da naprave dobru priču, dobru ekipu, a osim mene su doveli Argentinca Lukasa Okampa i Rusa Arsenija Sarlibajeva. Koliko sam zaključio iz razgovora sa trenerom, mislim da su dobri i domaći igrači. Imamo dosta velike ambicije i ciljeve da se plasiramo u prve četiri ekipe, možda i među prve dvije, a vidjećemo šta će biti – dodao je Bojić, koji je sa novim klubom potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu.

Ako klub bude zadovoljan mojim partijama, ima pravo da me zadrži još godinu. Ja se osjećam odlično, želio bih da odigram još nekoliko godina, ako to bude moguće – zaključio je 33-godišnji odbojkaš.

Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.  Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka, Halkbanka, Kiziltepe), Francuskoj (Pari volej, Nansi), Kataru (Al Šamal), Indoneziji (Sumsel Babel bank), Južnoj Koreji (OK Sejvings banke Raš end keš), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr Dubai), Rumuniji (Arkada), Portugalu (Sporting), u Kini (Nanđing) i na Kipru (Omonija).

U prvoj polusezoni 2013/2014. nosio je dres i najtrofejnijeg crnogorskog kluba, sada već ugašene Budvanske rivijere, a nešto više od mjesec dana, krajem 2019. godine je, privremeno, bio član i Jedinstva iz Bijelog Polja, čekajući transfer za Kinu…

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button